Свързани новини

19.11.2020 14:12

Споделеното пътуване не може да бъде по-тежко наказвано от блудството, изнасилването, трафика на хора и задържането на заложник: БСП

Видян 2285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Чрез Закона  за търговското корабоплаване променяте Наказателния кодекс, където казвате 10 години затвор за нерегламентиран превоз – ей така, защото сте поели ангажименти към някого“. Това каза заместник-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на дебата в Народното събрание за президентското вето върху Закона за търговското корабоплаване. След като БСП защити аргументите по закона, а парламентарното мнозинство не успя да преодолее ветото и законът ще бъде върнат по комисиите за ново гласуване.
"Нека да намерим правилния подход. Да направим така, че заловените нарушители да бъдат наказани, но да не наказваме хората, които извършват т. нар. споделено пътуване. Защото под ударите на този закон попада и споделеното пътуване“, апелира Свиленски народните представители.
Социалистът даде пример, че според предложените от управляващите текстове законово нарушение ще бъде, ако трима души пътуват заедно до работа в един автомобил, след което платят на шофьора бензина.
„Г-жо Караянчева, и Вие попадате под ударите на този закон, защото бусчетата на Народното събрание не са регламентиран превоз. Затова внимавайте как ще гласувате“, обърна се Георги Свиленски към председателя на Народното събрание.
„Нарушават се основните принципи на наказателното право – принципът на пропорционалност, съразмерност. Без да подценяваме тежестта на нелегалната конкуренция в областта на транспорта – струва ли ви се, че е съразмерно, когато споделено пътуване ще бъде по-тежко наказвано от блудството, изнасилването, трафика на хора, задържането на заложник?“, попита от своя страна Крум Зарков.
Той открои факта, че законът е некомпетентен, ще бъде неефективен, а освен това е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови