Свързани новини

02.11.2020 14:15

Очаквам писмените обяснения на директора на Четвърта градска болница: Фандъкова

Видян 2140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В тази ситуация, без да знаем точните причини и всичко, което се е случило, за да можем да коригираме пропуските, няма да решим проблема с една оставка”. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка за зимната подготовка на столицата за случая със забавения прием на пациент в Четвърта градска болница. Тя отбеляза, че ще изчака проверките, които текат в момента, предава БТА.


„Директорът на лечебното заведение д-р Аркади Иванов прави своята проверка, която очаквам да е готова до утре. Очаквам писмените обяснения на директора на болницата”, уточни Фандъкова. „Трябва да се види точно къде е причината за това забавяне”, коментира кметът. На въпрос дали би поискала оставката на директора на Четвърта градска болница тя каза, че би направила всичко, но трябва първо да види реалната ситуация.


Тя посочи, че в тази ситуация на системата е много важен всеки лекар, всяка медицинска сестра, всеки санитар. Нуждаем се от всеки един от тях, а те се нуждаят от много ясни правила, протоколи, за да могат да бъдат полезни и да не се допуска подобно нещо - да чака пациент, който е решено да бъде приет в болница. Фандъкова посочи още, че очаква до края на деня да получи алгоритмите за прием на пациенти, разработени от всички директори на общински болници.


„Всички общински лечебни заведения са открили легла и имат пациенти съгласно заповедта на министъра, даже имат повече, отколкото е разпоредбата за 10 процента от общия капацитет”, коментира Фандъкова. Тя посочи, че почти е пълен капацитетът - все още в някои от болниците има по едно две места.


Йорданка Фандъкова каза, че е имало чувствителен скок на хоспитализираните през почивните дни в столицата и само в събота са се увеличили със 107, а същевременно 103 души са на интензивно лечение. Болниците и здравната система се изправят непрекъснато пред необходимостта да разширяват капацитета, за което са нужни и хора, коментира кметът.


Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв