Свързани новини

23.10.2020 09:24

Захариева също е била контактна, но е пътувала

Видян 3299 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Външният министър Екатерина Захариева е пътувала зад граница и се е срещала с различни официални лица, без да предупреди, че е била контактна със заразена колежка, съобщава Сега. На 12 октомври тя участва в Съвета на ЕС по външните работи в Люксембург. Там е седяла до белгийската външен министър Софи Вилмес, която четири дни по-късно обяви, че се е заразила с коронавирус, а на 22 октомври влезе в интензивно отделение. От другата страна на белгийката по азбучен ред е седял австрийският външен министър Александер Шаленберг, който също обяви, че е дал положителен тест за заразяване.


По-късно Екатерина Захариева гостува на 19 октомври в Будапеща на своя унгарски колега Петер Сиярто, а на 20 октомври прие в София помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър.


Българската министърка не е съобщавала да си е налагала самоизолация и да си е правила през последните дни тест за коронавирус. По правилата Екатерина Захариева би трябвало да бъде сложена от РЗИ под карантина, която ако е започнала на 12 октомври, когато е контактът й с Вилмес, трябва да приключи на 26 октомври. Според заповедта на МЗ наложена вътрешна 14-дневна карантина не може да се прекъсва, независимо колко отрицателни теста е дало съответното лице.


Вилмес е приета в отделението за интензивно лечение в сряда вечерта, съобщи говорител на министерството. Тя е в съзнание и е в стабилно състояние. Тя предполага, че се е заразила в семейството си, тъй като е спазвала всички предписани мерки, когато е била извън дома си.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 световен абсуpд 23.10.2020 17:14

    Пpостаци, негpамотници и пpестъпници са яхнали изчезващия бълг.наpод и са си създали закони, които ги пpивилигиpоват в огpабването и безчинствата.

  • 002 Anonimen 23.10.2020 15:07

    още едно доказателство,че правила се измислят само за простосмъртните,за да бъдат досмачкани.

  • 001 Виолета 23.10.2020 09:58

    Няма защо да се тревожи Катето от Пазарджик, такива простакеси вирус не ги лови. И Спин нямаше да я хване, стига да се намери кой да я чука. Засега впечатлява само със селските си костюмчета и роклички.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови