Свързани новини

29.04.2009 18:37

60% повече деца, заплашени от педофили

Видян 2298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Децата, заплашени от педофили в интернет пространството, са се увеличили с 60% само за една година, сочат данните на Националния център за безопасен интернет за 2008 година. Георги Апостолов, работещ по програма във въпросния център, представи за 19` информация за сигналите, получавани във връзка с конкретни случаи. От тях става ясно, че е налице тревожна тенденция за нарастване на възможностите, които позволяват децата ни да стават жертви на педофили, расисти или измамници, възползващи се от наивността им. 


Броят на сайтовете, съдържащи детска порнография, или за възрастни, достъпна за деца, тези, пропагандиращи расизъм, насилие, както и подмамващите на непълнолетни, е неизвестен. Специалистите от центъра разполагали с много оскъдна информация за адресите, които съществуват в интернет. При всеки сигнал обаче те се обръщали към полицията, където случаят бил поеман от сектор „Компютърни престъпления“.


Общо 91% от децата, заснети в сайтове с порнографско съдържание, са под 12 години, според данните на други изследвания, като повече от половината показват изнасилвания на малолетни.


Тактиката на продавачите на порнография била изключително агресивна. Често в нета могат да се видят сексуални актове, които подтикват към насилие.


Тактиката за привличане на децата от педофили не се променяла. Всички действат по познатата схема. Извратеняците разполагали с пълната свобода в интернет – те могат да се представят за деца, за възрастни, да променят пола си и да правят всичко, което би им помогнало за достигане на крайната цел. Основен проблем в случая бил, че често родителите нямат никакъв контрол над децата си.


Освен че могат да станат жертва на педофили, най-малките лесно могат да се привлекат и към различни групи, пропагандиращи идеите си онлайн.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху