Свързани новини

09.10.2020 13:17

Много се надявам Северна Македония да получи необходимите уверения от нас: Борисов

Видян 1420 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много се надявам Република Северна Македония да получи необходимите уверения от нас и да върви по пътя за присъединяване към Европейския съюз. Трябва да се направят необходимите компромиси, както много други направиха. Ние сме длъжни за сегашните и за бъдещите поколения да направим така, че по никакъв начин Република Северна Македония, Албания и страните от Западните Балкани да не бъдат спирани по пътя към Европейския съюз. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата му с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.


В рамките на разговора премиерът Борисов посочи, че е много разтревожен от вкарването на ОМО Илинден и „македонско малцинство“ в България в една политическа резолюция в Европейския парламент. „Това в никакъв случай не е от полза в точно този момент, когато ние търсим компромиса – и на историците, и на нашите политически партньори в Република Северна Македония, да намерим решение на въпроса“, добави министър-председателят.


Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че още от днешната среща трябва да стартират разговори на всички нива, за да може до 10 ноември, когато България и Република Северна Македония като съпредседатели на Берлинския процес ще ръководят Срещата на върха, да има компромисно решение, което да удовлетворява всички. „Имате много работа, това е много сложен, много бърз и в същото време важен и необходим процес“, категоричен беше българският премиер.


„Вашите граждани трябва да знаят, че в България имате и винаги сте имали най-голяма подкрепа и че просто трябва да направим така, че историята да е мост на приятелство и близост, а не скъсан мост, по който да не може Република Северна Македония да премине. Така че тук политически игрички не трябва да има“, каза още министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата. По думите му перспективата и моментът са изключително важни и би било грях пред историята, ако сегашните политически ръководства в България и Република Северна Македония не успеят да намерят компромис. „Няма да ни разбере и светът“, добави в заключение министър-председателят Бойко Борисов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!