Свързани новини

08.10.2020 16:28

3 месеца институциите мълчат за пребит демонстрант

Видян 3359 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вече трети месец нито адвокатите, нито семейството на пострадал в първите дни на антиправителствените протести, нямат известие за движение по неговите жалби за нанесения му побой. В нощта на 10 срещу 11 юли той губи съзнание, а след това се оказва окован за легло в болнична стая от надзиратели към Министерството на правосъдието.
Три месеца по-късно случаят изглежда невидим за замесените институции - Министерството на вътрешните работи (МВР) и Главна дирекция Изпълнение на наказанията (ГДИН) към Министерството на правосъдието. Въпреки подадените жалби, прокуратурата също не дава знак да забелязва случая.

Така инцидентът, изглежда, остава без никакви последствия. Все още не е известно какво показва и дали изобщо има вътрешна проверка в МВР за нанесения побой над младия мъж. Също толкова неизвестно е дали има движение и по случая с надзирателите, които след това са го пазили в болницата и са го оковали за леглото с белезници въпреки тежкото му здравословно състояние.
Става дума за случая на Димитър Педев, който се оказва арестуван на Орлов мост в София на 10 юли тази година – вторият ден на демонстрациите с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.
Срещу Педев беше повдигнато обвинение в хулиганство, защото от МВР твърдят, че е провокирал униформените. След ареста си той е отведен в 1-во РПУ в София с 24-часова мярка за задържане. Впоследствие, преди да се наложи настаняване в болница, с прокурорско постановление мярката е изменена на 72 часа.
След нанесен побой по време на задържането му и малко след него, Педев губи


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 върколак 08.10.2020 10:55

    На вниманието на човекомразката Сачева, която изобщо не се вълнува и не е наясно, че наистина се е ляло кръв и бой на ръба на убийството от полицаи в синхрон с менте анаболни полицаи с татуси, черепи, боксове, метални чукчета, без идентификация!!! Нарочно ли Борисов сложи този рептил точно министър на социалните грижи след като зам.министър на МО се пробва да пласира джендърски тестове и м-ли, но не и се получи

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате