Свързани новини

25.09.2020 15:03

При всички положения щях да напусна ГЕРБ: Цветанов

Видян 2533 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два дни преди да учреди новата си партия, Цветан Цветанов обяви, че няма да се коалира с ГЕРБ с лидер Бойко Борисов. Той нападна и вицепремиера Томислав Дончев. Цветанов напуснал партията заради безпринципни договорки, а не заради скандала с апартамента си. Цветанов не се съмнявал, че "Републиканци за България" ще прескочат бариерата от 4 процента.


"С това си ръководство няма как. Визирам точно премиера Борисов. Бихме водили разговори, но не бих казал в момента дали ще влезем в ясна коалиция, защото това го решават всички тези, които гласуват за тази партия", каза той.


Целта пред създаващата се партия е амбициозна – прескачането на 4%-та бариера за влизане в парламента. А гласовете щели да дойдат и от част от актива на ГЕРБ, който бил разочарован от случващото се в партията. Затова и напуснал партията, а не заради скандала с апартамента му. Посочи и конкретни лица, довели до недоверието в ГЕРБ -  като политическият анализатор Георги Харизанов.


„Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ. Това, което видях по време на Европейската кампания, ми даде мотивите да отида при Борисов и да му кажа, че ако не се върнем в периода, в който бяхме в началото, аз напускам”, заяви в ефира на „Здравей, България”  Цветан Цветанов.


Той обясни, че скандалът около апартаментите му не е единствената причина за оттеглянето му от управляващата партия.


„Аз не смятам, че съм нарушил закона и съм направил нещо нередно. Но когато се създаде тази ситуация, единственият разумен вариант беше да се оттегля. Колкото по-нависоко си, колкото по-независим си, естествено, ще се търсят повече компрометиращи факти и сюжети, които да те дискредитират”, каза Цветанов.


Според него са преминати граници, а той е бил буфер, който е понасял много негативи от решенията на един човек.


За него политиката е кауза, такава е и новият му политически проект. Цветанов призна, че в миналото е допускал грешки, които няма да допусне да се случват отново.


"Аз не съм предал ГЕРБ, просто ГЕРБ предаде всички тези ценности. Това според вас предателство ли е? Не е, предателство е, ако останеш и продължиш да правиш нещо, което е против твоето усещане и съществуване на политическата сцена", каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.09.2020 15:46

    Г-н Цветанов,ти си политик със солиден управленчески опит.Не изпростявай,даже и с половин уста да споменаваш за евентуална коалиция с умиращата партия, която не върви,а тича надолу по стълбата водеща към депото за партийни отпадъци.Забелязват се витиевати твои изречение идващи от към бившата ти партия,които могат да разочароват хората решили да те подкрепят.Не може да вървиш напред,обърнат назад към близкото минало.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво