Свързани новини

25.09.2020 15:36

Около 40% от пробите за К19 са компрометирани: Проф. Чалъков

Видян 3105 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Кой може да провери бройката на обявените заразени от коронавируса?... Срещу всички, които сме на друго мнение, се изправи една вирусологична полицейска бухалка. Тази бухалка я държат чиновници, хора, които нямат нищо общо с проблема. Този мач го играем всяка година. 47 години и 23 дни ми е работното време непрекъснато досега“. Това каза пред БНР проф. Иван Чалъков, изтъкнат специалист по „уши, нос, гърло“, ръководител на клиниката по УНГ в болница „Царица Йоанна-ИСУЛ“. Неговата теза е, че ако се проследи пътят на парите, ще се види накъде отива коронавирусът.


По думите му „става дума за вирус на грипа, разликата е, че е нов щам и иска по-дълго време за създаване на колективен имунитет“.


„Всеки ден се съобщава брой на оздравели. Това е оксиморон. Не могат да бъдат оздравели, след като не са били болни. С изключение на няколкото души, истински болни. В момента имаме около 30 души в реанимационните отделения. Не се казва с какви придружаващи заболявания са тези болни. Те от какво умират?“.


В предаването „Хоризонт за вас“ проф. Чалъков допълни:


„Доказано е, че пробите не се взимат правилно. В дихателния епител има ресни и там се намира вирусът. Тампонът през носа не е проста работа. Там трябва много внимателно да се работи. Не трябва да се взема с памучен тампон. Когато материалът се взема от място, където няма дихателен епител, не правите нищо. Това прави около 40% от пробите компрометирани“.


Проф. Иван Чалъков подчерта, че няма втора вълна, а спорадични огнища.


„След две-три години този вирус ще влезе в обикновената противогрипна ваксина... През 2009-2012 година в света не бяха заразени 80 млн. души, както е сега, а 2,5 млрд. души. Тогава никой нищо не каза“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв