Свързани новини

28.04.2009 13:38

В НДСВ не са доволни от промените в изборното законодателство

Видян 1322 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Все още някои смятат Конституцията за свещена крава, която никой не бива да пипа по никакъв начин." Това заяви на дискусионния форум на КНСБ депутатът от НДСВ Олимпи Кътев, предаде БГНЕС.


От НДСВ, обаче, не са доволни от последните промени, които се приеха по отношение на изборното законодателство. "Въведоха се псевдомажоритарни избори, които не са моделът, от който България се нуждае", заяви Олимпи Кътев и съобщи, че царистите, ще сезират Конституционния съд.
Донка Михайлова депутат от БСП изрази мнение, че в никакъв случай последствията от кризата не бива да бъдат понесени в най-голяма степен от хората на труда, но преди да се променя Конституцията, както искат от КНСБ, трябва да се постигне обществено съгласие за промените. Според нея трябва да бъде променен модела на доболничната помощ.
БСП счита, че в следващия парламент трябва да стартира изцяло нова инвестиционна програма и тя да бъде национален приоритет. Представителят на ДПС на форума и депутат от Движението -Хасан Адемов - коментира, че има потребност законово да се регламентира правото на стачка.
От КНСБ заплашиха през миналата седмица със синдикален протест, ако бъде приет и в Народното събрание новия закон за събирания, протести и стачки, който забранява да се провеждат подобни мероприятия пред сгради с обществена значимост- като президентство, МС, министерства и др. Адемов коментира, че именно поради липсата на аргументация в последните години е било дадено право да стачкуват на сектори, които нямат правото на това. Той каза още, че никой от българските политици не е против бизнеса да се развива. Изрази съжаление, че това става за сметка на осигурителните вноски.
В рамките на форума КНСБ излезе с манифест за обществено-политическо и социалното-икономическо развитие на страната, в периода 2009-2013 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни