Свързани новини

24.09.2020 11:19

Лъжите на властта за Турския поток през нас, правен от руски и беларуски фирми

Видян 9061 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„С първите мъже на Саудитска Арабия разгледахме строителството на газопровода”, съобщи от вертолета – своята нова джипка премиерът Борисов. При цялото ни уважение, първите мъже на кралството са ... кралят и престолонаследникът. Има 200 принцове, но зам.-министър на петрола очевидно не е сред най-първите мъже, а именно този човек – Аабед Абдулах Алсааудун ни пратиха. В други страни премиери не се срещат със зам.-министри.
По-съществени са останалите неистини, разкрити от Капитал. "Понеже няма какво друго да измислят и да излъжат, накрая казват, че проектът не е с компания от Саудитска Арабия, а от Русия", каза Борисов пред Алсаадун, който отвърна: "Аз съм собственикът", имайки предвид, че "Аркад" е държавна компания на Саудитска Арабия.


„Аркад е само формален изпълнител, но реално компанията няма свои работници на терен и всички дейности са преотдадени на други фирми. Доказателството за това са публикуваните на сайта на Булгартрансгаз договори още преди няколко месеца. Сред истинските строители е регистрираната в Белград руска фирма IDC (Infrastructure Development and Construction), която изгради отсечката на Турски поток през Сърбия, и ще бъде наета за българския участък от газопровода. На обекта работи и друга руска фирма - СПК, която помагаше на IDC по Турски поток в Сърбия и стана известна и с направата на последната т.нар. златна заварка на първата тръба от Турски поток. Тръбите се доставят от руската Тръбна металургична компания чрез люксембургската (офшорка) Комплишънс дивелъпмънт, която беше конкурент на Аркад в търга за газопровода. Друг конкурент на арабите - германската Max Streicher, също е нает за подизпълнител, като си сътрудничи с руската Закнефтегазстрой - Прометей. Италианската Bonatti също участва в процедурата за избор на строител срещу Аркад и е наета за изграждането на участък от над 50 км между селата Иванча, Бутово и Борислав, както и по техническите връзки с компресорните станции Вълчи дол и Полски сеновац. Друг подизпълнител, който реално строи българския газопровод, е фирмата от БЕЛАРУС - Белтрубопроводстрой. Тя е наета конкретно да прокара тръбата под река Янтра, но любопитното е, че според властите в Литва тя застрашава тамошната национална сигурност”, доказва Капитал.



"Не случайно кръстихме проекта Балкански поток, за да бъде свързан с газов хъб Балкан и за да действа реверсивно на територията на Балканите във всички посоки", казва още Борисов.



„Газопроводът и хъбът нямат нищо общо - едното е тръба за транзит на газ, резервирана 80% от Газпром, а второто е платформа за търговия с природен газ, за която руснаците категорично заявиха, че няма да участват по никакъв начин, а няма много други желаещи за търговия там. Целта на Газпром не е да достави газ в България, който да се търгува тук, а да го достави директно до крайни клиенти в Сърбия и Унгария, за да може по този начин Москва да упражнява геополитическо влияние. Реверсивен пренос на газ пък е НЕВЪЗМОЖЕН, защото проектираната и резервирана в следващите 25 години посока е само от Турция към Сърбия. Така блокира възможностите за доставка на американски LNG през България към Украйна”, разкрива Капитал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.09.2020 11:49

    Пак рубладжийски тролове! И малко граматика за слабо грамотните - газ е съществително от мъжки род. А това, течното, с което баба ти е палила газената си ламБа на село, е друг вид петролен продукт, понякога наричан от потребителите си гаС.

  • 001 Anonimen 24.09.2020 11:38

    От космоса се вижда, че така се удря тръбата през Булгаристан !!! Търси се претекст. За разлика от първия път ( когато строителството бе руско) сега е Българско . На тази ГАЗ разчитат Австрия, Унгария , Хърватска , Северна Италия ,Чехия . Моето виждане е, че МУТРАТА е клекнал пред Сатанинските Античовешки Щати, докато Германия плаща с ТЕРМИНАЛ за втечнена ГАЗ!!! Ще се случи следното: Скъпата американска ГАЗ ще поеме към тези страни които се надяваха на ГАЗ идваща от Булгаристан, а ЕВТИНАТА от Северен поток 2 ще подкрепя германската икономика. Без РУСКАТА ГАЗ, Германия губи до 8% от конкурентно способността на своите индустриални стоки. Булгаристан ще остане с разходи за 3 милиарда, и със силно влошени отношения към страните за които е била предназначена руската ГАЗ. За Русия не ми се говори. Ще последва изтегляне на руснаците от Черно море, ще има още по драстично намаляване на туристи, разорени и бедстващи черноморски общини !!!

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред