Свързани новини

23.09.2020 13:51

Бедността е проблемът на света: Путин, Китай е проблемът на света:Тръмп

Видян 1726 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на света направиха своите онлайн послания до 75-ата годишна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Нейният генерален секретар А. Гутериш заяви, че светът е изправен пред Голям разлом между двете най-мощни икономики – САЩ и Китай, като войната предстои на полето на изкуствения интелект.


За да потвърди това впечатление, американският президент Тръмп използва речта си, за да помогне на своята вътрешна кампания за нов мандат в Белия дом, като основна тема беше КНР. Според него Китай е виновен за коронавируса и трябва да си плати за това, което той смята да го принуди да направи.


Във вторник вечерта след редакционното приключване на броя на в.19 минути, руският президент Путин постави други акценти в речта си. Той заяви: много важно лавината от безработица, заливаща света след локдауна на икономиката, не трябва да се превръща във вълна на бедност, която според него е най-големият проблем на света. Той не пропусна да спомене също, че К19 показа колко много може да ни помогне изкуственият интелект, но не бива да забравяме, че с него трябва да се отнасяме като с най-опасните оръжия и грижливо да го контролираме.


Путин говори още за съгласието и на другите лидери на ядрени държави, да започне провеждането на срещи на Голямата петорка, в която да се изпълни с ново съдържание онова, което 75 г. бе Съветът за сигурност на ООН. Както е известно, К19 отмени нейното първо заседание, което Тръмп искаше да домакинства. Такъв форум би бил идеално поле за изясняване по цивилизован начин на отношенията между САЩ, Русия, Китай, Великобритания и Франция. Още повече, Вашингтон засега стопира подновяването на последния действащ ядрен договор.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей