Свързани новини

23.09.2020 13:12

Летим с първите мъже на Саудитска Арабия: Борисов

Видян 3756 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много ни е красива държавата, ама да не строиш на нея", каза премиерът Бойко Борисов, който бе на борда на хеликоптер и показа от въздуха изграждането на "Балкански поток" на делегация от Саудитска Арабия.


"Летиме над „Балкански поток“ с първите мъже на Саудитска Арабия", подчерта още премиерът, цитиран от БГНЕС. Той пусна видео във "Фейсбук" на живо по време на полета. Пред делегацията Борисов обяви: "Чрез "Балкански поток" ще можем да пренасяме азерски, американски, катарски, израелски, руски и всякакъв друг газ. Гарантираме и 100% диверсификация на доставките, което е изключително важно за енергийната ни сигурност. Въпреки пандемията от COVID-19, работата по проекта не е спирала и повечето тръби вече са под земята. Хиляди строители и тежки машини работят всеки ден по "Балкански поток", но това не става за сметка на нашето археологическо богатство. През 2019 г. и 2020 г. „Булгартрансгаз“ ЕАД възложи и финансира проучването на 87 обекта по трасето с цел недопускане на унищожаването на археологически ценности при строителството на газопровода."


"1400 багера и машини, поставящи тръби работят. 3000 работници", похвали се Бойко Борисов и отбеляза пред чужденците, че трябва да кажат „на принц Салман, че България не е равна“. 


 


Междувременно от правителствената пресслужба припомниха, че изграждането на "Балкански поток" навлиза във финалната си фаза. На територията на страната са налични всички необходими тръби за обекта и те са разнесени по трасето - над 474 км. На терен се трудят над 2 500 работници от различни страни. Наистина огромен проект, в чието изпълнение са мобилизирани 1420 броя тежка строителна механизация и специализирана техника. С реализацията на 'Балкански поток" България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Врагалец 23.09.2020 20:39

    Не си спомням някой да е казвал някъде, че зад „Аркад“ и Саудитска Арабия е скрита руска компания.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби