Свързани новини

22.09.2020 08:50

112 години независима България!

Видян 2585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 22 септември България отбелязва 112 години Независимост. Цялата история на България, която е една от най-старите държави в Европа, е белязана от борбата за независимост.


В цялата страна ще има официални чествания и тържества, и поне за ден българският ентусиазъм и патриотизъм ще се възродят. Тази година заради COVID-19 някои тържества ще бъдат отменени или чествани символично, но кулминацията на честванията както всяка година е във Велико Търново.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще произнесе на 22 септември 2020 г. тържественото слово във Велико Търново по повод 112-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Тържествената заря-проверка ще започне в 19.30 часа на площад „Цар Асен І” пред крепостта "Царевец". Честванията във Велико Търново ще преминат под патронажа на председателя на българския парламент.


Председателят на Народното събрание ще приеме почетния строй на ротите на Националния военен университет. По традиция ще бъде прочетен манифестът, с който на 22 септември 1908 г. цар Фердинанд провъзгласява Независимостта.


По-рано през деня заместник-председателят на парламента Емил Христов ще бъде на военния ритуал за издигане на националното знаме в Архитектурно-музейния резерват „Царевец“. Емил Христов ще произнесе слово и ще поднесе цветя на пирамидата на Независимостта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв