Свързани новини

03.09.2020 15:39

Политически сме в патова ситуация: Дянков

Видян 1846 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Българското общество изглежда много изнервено. Обстановката се нажежава много, а есента и зимата обикновено са тежки в България – и от гледна точка на икономика, и от гледна точка на социални политики.“ Това каза пред БНР от Вашингтон бившият министър на финансите и вицепремиер Симеон Дянков. Според него политически нещата у нас изглеждат в патова ситуация.

В България пари се дават чак когато даден бранш излезе да протестира, чакаме докато положението стане тежко. Това анализът би могъл да го покаже няколко месеца по-рано, смята Дянков. „И парите да се раздават на базата на анализ, а не на базата кой излиза в стачки.“

В Румъния тази седмица също имаше политическа криза, това обаче не им пречи да имат фокусирана програма – и върху региони, и върху сектори, и върху определени домакинства, даде пример Симеон Дянков.

Исторически нашите бюджети, докъм август, дори в тежки години са на плюс. Става трудно септември, октомври и ноември, коментира финансистът. Дянков не вижда нищо лошо в това тогава да се мине към дефицит, както е предвидено. По-интересно по думите му е това, че ако се гледат последните данни за бюджета от юли и август, „не спадат само приходите, а спадат доста рязко и разходите“. Спад бележат инфраструктурните проекти, уточни Симеон Дянков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог