Свързани новини

02.09.2020 11:33

Едва ли ще се запомни с добро този, който с юмрук призовава за метежи и бунт: Дариткова

Видян 1100 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Всички ние сме в тази зала по волята на българските граждани като демократични избрани в резултат на демократични избори. Това, в което сме се клели, е да спазваме Конституцията и законите на страната. И в тази Конституция е ясно разписано, че цялата власт произтича от народа и никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. Всеки политик обаче има избор по какъв начин да осмисли присъствието си в политиката и да остане в историята на страната“.


Това каза в обновената пленарна зала на новото работно място на депутатите председателят на ПГ на ГЕРБ – д-р Даниела Дариткова.


Тя изчете речта си след словото на президента Румен Радев. Дариткова изчака депутатите от ГЕРБ да се върнат в залата. Преди това те излязоха, когато на трибуната се качи президентът, предаде бТВ.


„Едва ли ще се запомни с добро този, който от позицията на високия си пост, воден от личните си властови амбиции, със стиснат юмрук призова за метежи и бунт. Този, който сее разделение и агресия, заради който се издигат бесилки и се разнасят ковчези, заради който се поругават сградите на институциите в България. Ние от ГЕРБ сме избрали да бъдем национално отговорни. Да търсим обединение и умиротворение, да градим България“, продължи Дариткова.


Тя подчерта символиката на днешния ден, когато депутатите от 44-то Народно събрание влизат в новата сграда на парламента. Председателят на ПГ на ГЕРБ изрази надежда, че това събитие ще постави началото на положителна промяна.


„Парламентарната група на ГЕРБ осъзнаваме необходимостта от решителни промени в политическия и обществен живот на страната и поемаме този ясен ангажимент да съдействаме за осъществяването ѝ. (…) Държа да подчертая, че конституционният проект, който нашата парламентарна група представи пред българското общество, е преди всичко инструмент за преминаване през сложната и изискваща широко съгласие процедура за свикване на Велико Народно събрание. Този проект не е нито новата Конституция, нито ще бъде приеман в настоящия парламент. Въпросът днес не е свързан с детайлите на бъдещия основен закон, а с възможността за свикване на Велико Народно събрание“, добави Дариткова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Раздайте патроны, поручик Голицын 02.09.2020 11:38

    Задължение на полицията е да се бори с престъпността, а не да я охранява !!! Полицаите трябваше да освободят сградата на парламента от проникналите в него 240 престъпници, а не да ги пази от българите, които искат да опазят Конституцията, законите и държавността !!! Защото всички знаем, че 240 депутати са престъпници, до доказване на противното по време на екзекуцията им !!!

  • 002 Anonimen 02.09.2020 11:36

    Гербаджиите приключиха с форумите и сега отиват да редят последните обществени поръчки и да трупат мазнинки, щото се очертава да има гладомор на есен !!!

  • 001 Anonimen 02.09.2020 11:29

    На тази смолянска лелка мъжът и е оплетен в далавери и корупционни схеми още в самото начало на демокрация, така, че да внимава с патоса! И тя е пласирана по познатата схема аз на тебе ти на мен

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,