Свързани новини

25.08.2020 17:01

Прокуратурата ще преценява за извършено престъпление в болницата в Добрич

Видян 1272 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районната прокуратура в Добрич ще преценява дали има извършено престъпление, свързано с нарушаването на правила и мерки, които са против разпространението на зараза в многопрофилната болница, предаде БНР.


В края на месец юли в Окръжната прокуратура в Добрич е постъпил сигнал от лекар във Второ вътрешно отделение, в който се твърди, че въз основа на неадекватни действия на ръководството на здравното заведение е възникнала непосредствена заплаха от тотално разпространение на заразата с Covid-19 в лечебното заведение. Проверката е била извършена от РЗИ.


Проверката, докладвана на Окръжната прокуратура, е установила редица нарушения, заяви окръжният прокурор Радослав Бухчев.


В болницата е допуснат и свободен достъп до отделенията на външни лица, което е в нарушение на всички издадени заповеди на министъра на здравеопазването за забрана на такъв достъп, допълни прокурор Бухчев.


Причините за неизпълнение на предписанията на РЗИ бившият изпълнителен директор на болницата д-р Светозар Байчев е обяснил с липсата на персонал. Всички материали по проверката са препратени към Районната прокуратура в Добрич.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.08.2020 18:15

    Трамп назначил своим советником яростного противника коронобесия! #ScottAtlas https://www.youtube.com/watch?v=2Y0aMDIx8co

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец