Свързани новини

25.08.2020 16:18

Започва премахването на отпадъци от склада под АМ Струма

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фармацевтичната компания „Балканфарма - Дупница” започва премахване на отпадъците от склада, който горя под магистрала „Струма ” и увреди пътната инфраструктура. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите.


От там допълниха, че министър Емил Димитров е провел срещи и преговори с ръководството на компанията, която е генератор на част от отпадъците. Те бяха оставени на нерегламентиран терен под автомагистралата от бивш изпълнител на дейности по събиране и съхранение на отпадъци, чието разрешение за дейности с отпадъци е било отнето от РИОСВ - София на 21 август.



 „Заедно с всички български държавни институции, отговорни за тази дейност, започваме проактивно отстраняването на отпадъци под магистрала „Струма“. Компанията е най-големият работодател в Дупница и региона и за нас осигуряването на чиста и безопасна среда за жителите е въпрос на корпоративна отговорност“, заяви генералният мениджър на завода в Дупница Гади Мукомолов.


От фармацевтичната компания са уверили, че разчистването ще започне през първата седмица на септември. Планираният срок за приключването на дейностите е до 3 месеца, като той може да се промени в зависимост от условията на работа. Отпадъците ще се транспортират до площадка в Нови Искър, където ще бъдат третирани и съхранявани до предаването им за обезвреждане или рециклиране от лицензирани фирми


Останалата част от отпадъците под АМ „Струма“ се разчистват от Община Дупница,  в изпълнение на предписание на РИОСВ – София. Почистени и предадени до момента са общо 102.12 тона пластмасови отпадъци. Работата, организирана от общината по извозване на отпадъците, продължава до цялостното почистване на имота под моста под стриктния контрол на МОСВ.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева