Свързани новини

17.08.2020 09:25

Медсестрите излизат на национален протест

Видян 2316 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Медицински сестри от страната ще излязат на безсрочен протест днес пред сградата на Министерството на здравеопазването. Това обяви в социалните мрежи Мая Илиева, председател на Синдиката на българските медицински специалисти. Ще бъде изграден и палатков лагер.


Според нея голяма част от медицинските специалисти продължават да работят на две, дори три работни места и да покриват "дупките" в системата. Тя посочи, че са "изработени стотици часове извънреден труд, който голяма част от работодателите не плащат".


Медицински сестри от Пазарджик ще се включат в палатковия лагер пред Министерството на здравеопазването.


Участието им ще бъде стъпаловидно, за да не се оголва системата, с оглед напрегнатата Ковид обстановка. Координаторът на протестите за Пазарджик Димитрия Димитрова заяви пред БНР, че исканията им са професионални:

"Кризата, която ние предупреждавахме, че ще се случи, вече е факт. Няма персонал, все още има колеги на минимална заплата, все още има болници, където няма регламентирани норми как да се работи. Нашите искания са абсолютно професионални - да няма търговски дружества, основна стартова заплата в рамките на две минимални, категория труд. Ние няма да допуснем никой политик да бъде до нас. Ние излизаме единствено и само за благото на нашето съсловие - за здравеопазването. От Сливен ще дойдат, от Бургас, от Варна, от София ще дойдат колегите."


 


Снимка: Канал 3



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.08.2020 12:16

    Едновременно с хвърлянето на прах в очите на хората, ЕВРОмутрокрацията продължава да граби с пълни шепи: Държавата готви за концесии 8 морски и речни пристанища. Ясно е и кой ще ги получи https://frognews.bg/novini/darjavata-gotvi-kontsesii-8-morski-rechni-pristanishta-iasno-koi-shte-poluchi.html Докато по улиците на различни градове в страната и чужбина вече 40 дни не стихват протестите срещу сегашното управление и главния прокурор, в МС и отделни министерства кипи трескава дейност по отдаване и придобиване на апетитни пристанища и бизнеси. Говори се, че ”щастливците”, които ще получат огромен подарък от държавата са олигарси, близки до властта. Общо 8 пристанищни терминали във Видин, Русе, Варна и Бургас, които до сега не са отдадени на концесия, предстои да бъдат раздадени.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да