Свързани новини

12.08.2020 21:50

1/4 млрд.лв. наши хвърли Борисов 3 за ден

Видян 4466 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В 35-ия ден на национални протести с искане на оставка на правителството и на главния прокурор на заседанието си днес кабинетът одобри около 242 млн. лв. допълнителни разходи по бюджетите на няколко министерства и общини.

7 млн. лв. за линейки и болници

Допълнителни разходи в размер на 2 532 000 лв. са одобрени по бюджета на Министерството на здравеопазването за дофинансиране на купуването и поддръжката на 42 линейки с повишена проходимост, окомплектовани с необходимото оборудване и апаратура.С други две правителствени постановления се одобряват допълнителни разходи съответно на 2 454 000 лв. и 2 000 000 лв. за държавни болници - търговски дружества, за капиталови разходи за купуване на дълготрайни материални активи, е посочено в правителственото прессъобщение, предаде Дневник.

100 млн. лв. за студентски общежития и стипендии

Допълнително 100 милиона лева отпусна кабинетът по бюджета на Министерството на образованието и науката за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития, както и за увеличаване на студентските стипендии.

85 млн. лв. помощи при затворени детски градини и училища

Семейства с деца до 14 години ще имат право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка в случай, че двамата или единият от работещите родители не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност да ползват платен отпуск. Същото право ще имат и родители, които отглеждат сами децата си, реши правителството с приемането на промени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. За прилагането на новата мярка за подкрепа на работещи родители за преодоляване на негативните последици от КОВИД-19 правителството ще осигури


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.08.2020 07:52

    Над 100милиарда са профукали крадците на шайката, пълна ревизия, конфискация на всичко крадено барабар със сметките у нас и в чужбина и затвор. Доста спортни арени построиха, както стават за болници, така ще станат и за затвор

  • 001 Anonimen 13.08.2020 04:27

    Богатите също плачат – имайте го предвид. Идва ред на нашите алчни управленци, колкото и да си мислят, че са измислили перфектните схеми за укриване и изпиране на мръсните си милиони, откраднати от българските и европейските данъкоплатци.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови