Свързани новини

08.08.2020 11:08

МВР лъже, бях задържан и то до Стадиона: Н.Стайков

Видян 3072 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Информацията на СДВР, че няма задържани лица снощи не е вярна. Аз и Александър Радков снощи бяхме задържани точно от СДВР около 03:00ч без никакво обяснение и причина между Орлов мост и стадион Васил Левски, чийто паркинг беше пълен с полиция“, пише Николай Стайков, който е автор на разследването за 8-те джуджета на Антикорупционния фонд.


Ето какво още заяви той:


„След половин час с белезници на паркинга и без снемане на самоличност бяхме откарани в 4 РПУ, където ми беше връчена заповед за задържане, в която за основание пишеше “данни за повреждане на пейки и друго имущество”. Отказах да подпиша тази заповед тъй като не получих никакво обяснение какви са тези данни и заявих, че няма да сложа подписа си под категорично невярно твърдение. Заповедта беше подписана от свидетел от РПУ-то и копие не ми беше връчено. В РПУ-то подписах декларация за запознаване с правата ми при задържане, протокол за обиск за претърсване, едно полицейско разпореждане и един протокол за предупреждение, който е в един екземпляр. Дадох писмени сведения, че нищо от “данните” не е вярно и че съм бил там изцяло като пасивен наблюдател. Накрая подписах и документ, че задържането е прекратено, около 05:30ч. Ще го кажа съвсем ясно - задържането беше тотално неправомерно, явно изглеждахме като лесни жертви за отчитане в протоколите и чак след като разбраха след установяване на самоличността, че ще осъмнат с медии пред прозорците, решиха да ни освободят по максимално бърз начин. Давам и телефон на Александър Радков (но на лични, пишете ми), на когото се паднаха по-агресивните полицаи при задържането и отнесе и няколко удара. С него се заговорихме на протестите, беше гледал филмите на АКФ и си говорихме за тях. Цялото му име научих едва при задържането ни в 4 РПУ".



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци