23.04.2009 18:13

Съветници искат нови цени за имоти от аварийния план на община Варна

Видян 1772 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се направи по-висока пазарна оценка на имот в Южната промишлена зона на Варна, който е включен в общинската антикризисна програма, решиха на заседанието си днес съветниците от комисията по собственост и стопанство към местния парламент, предаде БГНЕС.


Членовете на Общинския съвет бяха единодушни и, че трябва да се потърси мнението на главния архитект на града, който да даде становище дали може да има делба на парцела, който е съсобственост с частно лице. Според шефката на дирекция “Общинска собственост” Теодора Трендафилова към този парцел от близо 4000 дка има интерес да бъде купен, като предлаганата цена за квадратен метър е 80 евро.
По време на заседанието си съветниците дадоха положителен вот за изграждането на спортна база в 27-ми подрайон на квартал “Аспарухово” в поземлен имот, който ще бъде даден на концесия. За целта ще трябва да се изготви технически, екологичен, финансово-икономически, правен и геоложки анализ за построяването на комплекса. В него ще има открити и закрити обекти за спортни дейности, съоръжения за екстремни спортове като бънджи кула, стена за катерене и други. Съветниците разгледаха и приеха предложението на кмета Кирил Йорданов за провеждането на търг с явно наддаване за продажбата на общински имот на ул. “Андрей Сахаров”. Парцелът също е включен в антикризисния списък. Кратък спор предизвика следващата точка в дневния ред, когато съветникът Пламен Начков заяви, че предлаганата цена за парцел от 226 квадратни метра на ул. “Перник” в квартал “Аспарухово” е твърде ниска. Той коментира, че 126 000 лв. са твърде малко за такъв имот, който се намира на сравнително хубаво място. Теодора Трендафилова обаче посочи, че преди да бъде включен в аварийния план на общината, имотът е предлаган за продан срещу 161 000 лв. и никой не е проявил интерес към него. Без желаещи купувачи е останал и терен във втори микрорайон на ж.к. “Възраждане” стана ясно по време на заседанието. Имотът е предлаган на цена от 783 000 лв., но никой не е изявил желание да го купи. Днес съветниците се съгласиха с актуализираната му пазарна оценка от 434 000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец