Свързани новини

30.07.2020 16:07

Коалицията е на карта заради ромите: ВМРО

Видян 2392 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Циганизацията трябва да бъде прекратена и ова е въпрос, който се превръща в залог за съществуването на коалицията”, съобщиха от ВМРО.


"Категорично не можем да приемем, че разни маргинали продължават да се гаврят с кметове, полицаи и военни. Грабят, тормозят и убиват невинни хора. Недопустимо е", пишат Воеводите.


Гневната им позиция е заради побоя над кмета на врачанското село Рогозен, община Хайредин, - Пламен Кюковски, който лежи в болница, след опит да защити две служителки на кметството от двама пияни цигани.


Сблъсъкът е станал на метри от сградата на ведомството в близкия парк. Там мъжете в беседката започват да подвикват към служителките на общината, използвайки доста неприлични думи и отправят вулгарни предложения към тях. При намесата на кмета, той е нападнат от човек, за когото има сведения, че се занимава с разпространение на наркотици и в този момент също е и под въздействието на алкохол. Нападателите са счупили ръката на кмета.


"Това е поредното грубо и недопустимо нападение на цигани над длъжностно лице", пишат от ВМРО и припомнят за побои над кметове, горски, полицаи, военнослужещи. Пострадалите от набези, обири и убийства са стотици, може би хиляди, пишат воеводите.


Те отново поставят обсъждането и приемането на Концепцията за интеграция на маргинализираните маси, подготвена от вицепремиера по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов. В нея се говори за доброволни отряди, които да подпомагат полицията в малките населени места и въвеждане на общественополезн труд.


Този въпрос не може да бъде подминаван повече. Той за нас се превръща в залог за съществуването на коалицията и мнозинството в парламента, се казва в обръщението на ВМРО.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 31.07.2020 11:11

    Колкото мутрата Борисов е европейски гражданин, толкова Каракачанов е патриот. И двамата с все партиите си са политически трупове заради кражбите и лъжите, които причиниха на електората дълги години и ги доведе до национална катастрофа и изцяло подменена ценностна с-ма с псевдодържавни институции

  • 003 Anonimen 31.07.2020 09:16

    с боко яшаров няма да се разберете той е отпечтал тениски с образа си и затова циганите са го ударили на живот

  • 002 ПЕНСИОНЕР 30.07.2020 16:49

    Алкохолика нещо започна да обръща палачинката.Сигурно му е свършило мазилото,чрез което му влизаше по безболезнено.

  • 001 Anonimen 30.07.2020 16:45

    Аха, хитро....Това ще е причината да напуснете кораба....Уроди нещастни....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв