Свързани новини

21.07.2020 09:23

България ще получи €1 млрд. повече - общо €29 милиарда от бюджета на ЕС

Видян 1642 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще получи близо 29 милиарда евро европейски средства в следващите години, обяви премиерът Бойко Борисов. 


"България взе над 1 млрд. повече.  Всички казаха, че това е заслужено, всички казаха, че нашето председателство е било за пример. Шарл Мишел лично ми се обади по телефона и ми благодари за огромната помощ, която съм му оказал в преговорите. Накрая всички се поздравихме и в 7 без 20 българско време честитихме на премиера на Швеция рождения ден. Сестра ми имаше рожден ден в петък, не можах да отида, тя одъртя вече, няма да се сърди, да е жива и здрава, да я поздравя от тук", каза Борисов. 


„Ние сме от малките страни които ще получат повече.  И то, при положение че общият размер на новата годишна финансова рамка е с 62 млрд. евро по-малък. Затова заслужавам да ми се иска оставката, защото има 2 млрд. евро повече при това окастряне. За хората, които ми искат оставката, им оставям 29 млрд евро за следващите години”, коментира още премиерът.


"Лидерите на ЕС постигнаха компромис.  Снощи в полунощ се разбрахме - на 390 млрд. евро паднаха грантовете, на 36 млрд. - заемите. Всичко беше пренаписано", каза още министър-председателят, предаде Нова тв


За първи път България ще има и 200 милиона лева за бедните райони, обясни Борисов. "Шарл Мишел е изключителен приятел на България. Меркел много помогна. Огромна подкрепа и от Себастиан Курц, който направи изказване пред съвете все едно е премиер на България, че държи да получи България тези 200 млн. Специално "да" на премиера на Холандия", коментира премиерът.


А Европейският съюз ще разполага с 1,8 трилиона евро бюджет до 2027 година. Това споразумение беше постигнато на петия ден от преговорите в Брюксел.  За първи път в историята е постигната договореност за обвързване на отпускането на бюджетни средства с върховенството на закона и опазването на околната среда.


Този бюджет ще съдържа и фонд за икономическо възстановяване. Той ще е в размер на 750 милиона евро, уточни председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 ОПГ ГЕРБ “ Групировка за Екстремно Разграбване на Булгаристан“ 21.07.2020 09:54

    Ей, Тикво, дали тия милиарди са повече от при социализма или не, няма никакво значение. А значение има това, че тогава България беше с 9 милионно население и беше на 27 място в света по индекс на човешко развитие, а сега милиони евро лежат само в твоето нощно шкафче, а населението на вече Булгаристан е под 6 милиона, а страната превърната в кочината на Европа е на 80—то място по същия индекс !!! Напечатаните милиарди, огромната част от които вие директно крадете, а другите раздавате на себеподобните от шайката Ви, не значат нищо за обикновените хора!!! С тях ви плащат да сте послушни и да играете ролята на колониална туземна администрация, която ще доунищожи местната флора и фауна !!!

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 21.07.2020 09:52

    Каква е заслугата на глухонемия ни премиер??? Ето затова БУДА ТРЯБВА да си ХОДИ, именно защото идват много важни и съдбоносни времена, когато парите трябва да се разпределят прозрачно, справедливо и разумно !!! А именно това при управлението на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ Групировката за Екстремно Разграбване на Булгаристан“ това НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ, защото целта му е колкото се може повече пари да се откраднат от народа за сметка на обръчите от свързани фирми и кръгове на влияние !!! Долу мафията от управлението на държавата и от бизнеса !!!

  • 001 Anonimen 21.07.2020 09:51

    Ако ще и 100 трилиона да дойдат от Европа, ти и хунтата ще ги откраднете до последния цент!!! От 30 години ТВЪРДЯ, че ако ще Стара планина да е от ЗЛАТО, всичко ще се открадне и продаде на запад !!!Затова хората са на протест, омръзна им да "усвоявате" европарите, а Булгаристан да си е все "кенефа на Европа". Няма значение дали ще си ти и герб, кУрнелия или БСП. Оставка и затвор!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които