Свързани новини

02.07.2020 17:47

Писаха ми 17 фалшиво обявени "заразени": Общинският съветник Н. Николов

Видян 5594 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   През последната седмица нашумя случаят на столичния  общински съветник от БСП Николай Николов, който първоначално също беше обявен за заразен с Covid-19, но резултат%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9%20%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2"> от частна лаборатория доказа, че е здрав. „Масово получавам информация за абсолютно идентични ситуации с моята”, заяви той в телефонен разговор за 19 минути. „Ще започна да споделям историите на останалите хора, които само за ден са поне 17”, закани се той. „Както и при мен никой не издава документ за диагнозата черно на бяло, а съобщават за положителната проба по телефона. Тези хора също нямат симптоми и оплаквания. Навсякъде РЗИ не идва за повторен тест. Много от хората, които имат такава възможност решават сами да си го направят в частна лаборатория и резултатите масово са отрицателни”, посочи съветникът.


„След запитване на Господарите по моя казус от РЗИ дадоха официален  отговор, че не били длъжни да правят втори тест. Интересно е тогава защо инспекторът на мен ми заяви, че ще дойде за такъв. Същевременно на депутата Николай Цонков отиват и му вземат втора проба още на следващия ден. А с него в и също едно време сме диагностицирани като положителни. Може би условието е да си депутат? Цонков е повдигнал въпроса за това да му се предостави документ с подпис и печат, на което от РЗИ му  отговориха да дойде на крак при тях, въпреки, че е под  карантина и го грози глоба и до 5 г. затвор за неспазването й”, разказа Николов.



„Моят втори тест от частна лаборатория е отрицателен, но продължавам да бъда под изолация. В същото време РЗИ-Перник спря карантината за деткстата учителка, която също си направи повторно изследване и като мен се оказа здрава. Защо пернишката инспекция може да премахва карантината, а столичната да не може?”, запита той



„Заиграва се със статистиката и се гони бройката на заразени, за да получим финансиране от СЗО, МВФ и ЕС”, заключи Николов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.