Свързани новини

04.07.2020 09:03

ЕК ни даде на съд

Видян 2965 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Европейската комисия подаде жалба срещу България в Европейския съд в Люксембург заради неизпълнение на задълженията по Рамковата директива за морска стратегия (Директива 2008/56/ЕО). Целта на тази директива е да се постигне по-ефективното опазване на морската среда в цяла Европа. В нея е предвидено задължение за държавите членки до 15 октомври 2018 г. да представят на Комисията актуализирана информация относно изготвените от тях първоначални оценки, определянето на добро екологично състояние и напредъка в изпълнението на екологичните цели.


В съобщението на Ек за медиите се напомня, че целта, заложена в Рамковата директива за морска стратегия, е до 2020 г. да се постигне добро екологично състояние на морските води в ЕС и да се осигури защита на ресурсите, от които зависят свързаните с морето икономически и социални дейности. Тази директива представлява първият законодателен инструмент на ЕС, насочен към опазването на всички аспекти на морското биологично разнообразие (биологични видове, местообитания и екосистеми), тъй като съдържа изрична регулаторна цел за поддържане на биологичното разнообразие като основен фактор за постигане на добро екологично състояние.


За да се постигне добро екологично състояние, всяка държава членка е длъжна да разработи стратегия за морските си води (морска стратегия). Морските стратегии трябва редовно да се актуализират, като на всеки шест години те се преразглеждат и съответната информация се докладва на Комисията.


Комисията призова българската страна да изпълни задължението за докладване съгласно Рамковата директива за морска стратегия в два случая: с официално уведомително писмо, изпратено до българските компетентни органи през март 2019 г., и с мотивирано становище от октомври 2019 г. Тъй като това задължение все още не е изпълнено, Комисията реши да отнесе случая до Съда на ЕС, се казва в съобщението от Брюксел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 04.07.2020 19:17

    "Аз правя заводи, правя пътища, правя суперкомпютри. Толкоз" Като гледам километричните опашки за Гърция, видимо сме в добро здраве и добри финанси, каза премиерът Бойко Борисов https://clubz.bg/100897-az_pravq_zavodi_pravq_pytishta_pravq_superkompyutri_tolkoz

  • 001 ха ха 02.07.2020 14:10

    ЕК жестоко са се объркали, та те още не са разбрали, че други неща ги вълнуват и са важни за нашите управляващи. Ама съвсем резонно е виновниците да си плащат от собствените сметки наказанията

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни