Свързани новини

29.06.2020 16:27

На 34 г. си отиде Спаска Митрова, която България не защити докрай

Видян 4614 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само на 34-годишна възраст от рак си отиде Спаска Митрова, която преди десет години беше лице от новините в С.Македония и България. Причината беше влизането й в затвора поради отказ да даде помещение в дома си на своя бивш съпруг,сърбин по име и самосъзнание, и да му дава да вижда дъщеричката им Сузана, в момента на 14 години, както и да му плаща 40 евро издръжка. По ирония на съдбата тя беше арестувана точно в деня на встъпването в длъжност на първото правителство на Бойко Борисов.


Скопската правна система се отнесе доста неадекватно с майката, а българската страна се опита да й помогне, поради декларираното от нея бг самосъзнание.


В крайна сметка, започналата през 2007 г. с първа условна, преди последвалата 2 години по-късно ефективна присъда на Митрова съдебна сага завърши чак през 2016 г. в Европейския съд с окончателна победа на Македония. И повторно отнемане на родителските права на Спаска, въпреки че през 2011 г. на последната инстанция в родината си тя бе спечелила.


При идванията в България на Спаска Митрова по време на горещата фаза на процеса 2009 – 2011 г. й беше обещавана работа в екипа на покойния тогавашен министър от Борисов 1 Божидар Димитров, от тогавашния евродепутат Димитър Стоянов, но накрая ВМРО я приюти в Банско, където кмет беше деятелят на партията Александър Краваров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Радко 01.07.2020 13:05

    БКП+ДС-патриотарстващата СГАН от ДС-МВРо (Джанбаз, караКачан, СубСидер, ......) я иаползва, горката, като ПРЕЗЕРВАТИВ за мръсните си пропагандни игрички в Македония! По поръчка на големия североизточен брат! И сега я захвърлиха! Дъщеричката й ще живее без майка за личната €-пеалба на БКП-побългарените мръснишки гюфтовци!

  • 002 Anonimen 30.06.2020 18:46

    ha сега бце да излезе и да каже-БРАКЯ МАКЕДОНЦИ ВИЕ СИ ИМАТЕ ЕЗИК И ИСТОРИЯ.НИЕ БУГАРИТЕ ВИ ПОДКРЕПЯМЕ ЗА ЕС

  • 001 Велизар Енчев 29.06.2020 21:11

    Македонизмът убива! Македонистите погубиха Спаска Митрова заради българското й самосъзнание! Тя стана жертва на убийствената антибългарска кампания в Македония, която никога не е преставала. Ще бъда изненадан, ако на погребението й присъства нашият посланик в Скопие. А е длъжен да я изпрати в последния й път! Спаска плати най-високата цена за смелостта си да бъде българка в Македония. Мир на праха й!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци