Свързани новини

12.06.2020 11:02

Тръмп: Ще се погрижим за нашата полиция

Видян 966 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че администрацията ще инвестира повече в обучението на полицаите и ще предприеме мерки за увеличаване на достъпа до капитали за малкия бизнес в малцинствените общности. Той посочи, че работи по указ, който да доведе до промени в използването на сила от органите на реда, предаде БНР.


По  време на кръгла маса с представители на органите на реда в Далас Тръмп призова за повече ресурси за обучение на полицаи. Без да дава подробности, американският президент заяви, че указът ще  насърчи полицията да се придържа към “най-актуалните професионални стандарти за използване на сила.”


Той отрече да има системни проблеми в структурите на органите на реда и  адресира призивите за намаляване средствата за полицията:


“Ще се погрижим за нашата полиция, няма да я дефинансираме. Ако ще правим нещо, то ще е в обратната посока - да гарантираме, че нашата полиция е добре обучена, перфектно обучена и че и разполага с най-доброто оборудване”, подчерта Тръмп.


Тръмп похвали работата на силите на реда като цяло и описа полицаите, които употребяват прекомерна сила като гнили ябълки.


„Ако полицаите бъдат оставени да си вършат работата, те я вършат страхотно и вие винаги имате гнили ябълки, без значение къде отивате. Мога да ви кажа, че няма много такива в силите на реда.“


Според Доналд Тръмп Съединените щати не могат да постигнат напредък, ако милиони американци биват определяни като расисти:


„Американците са добри и добродетелни хора. Ние трябва да работим заедно, за да се справим с фанатизма и предразсъдъците, където и да се появят. Но няма как да постигнем напредък и да излекуваме раните, ако определяме изкуствено десетки милиони почтени американци като расисти или фанатици.“


Критиците на президента смятат, че той не е способен да проведе смислен разговор за междурасовите отношения и полицейското насилие, отбелязва кореспондентът на БНР в САЩ.


Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън посочи, че това, което Тръмп постига е “допълнително разединение на страната.”


В Далас бе първото представяне от администрацията на план за реформи в отговор на протестите след смъртта по време на арест на Джордж Флойд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и