Свързани новини

11.06.2020 16:06

Кьовеши поиска видеосреща с Гешев

Видян 933 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският главен прокурор Иван Гешев и главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши проведоха видеоконферетна среща, съобщава Сега. Тя е била по инициатива на Кьовеши.  В срещата участва и Пламена Цветанова, която отговаря за новосформираното направление във ВКП с предмет противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз и взаимодействие с Европейската прокуратура.


Срещата бе организирана по молба на Кьовеши за обсъждане на необходимия бюджет на Европейската прокуратура и подготовката на Република България за изграждането и структурирането на Европейската прокуратура.


По време на срещата е бил обсъден и необходимият брой европейски делегирани прокурори в България. Обвинител № 1 у нас сподели опасенията си, че първоначално обмисляният вариант за двама европейски делегирани прокурори с месторабота в България е недостатъчен. Той заяви, че ще окаже пълно съдействие за изпълнението на задълженията им.


На въпрос от страна на Лаура Кьовеши за обезпечаване на разследването на делата от компетентността на Европейската прокуратура,  главният прокурор уточни, че решение ще вземе законодателят, но най – удачен е вариантът разследването да се провежда от специализирани в областта на престъпленията срещу финансовите интереси на ЕС органи, по модела на разследването на делата от компетентността на Специализираната прокуратура.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци