Свързани новини

03.06.2020 11:06

15 млн. лв. от бюджета за детски градини и ясли в София

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Със свое постановление правителството одобри допълнителен трансфер за 2020 г. по бюджета на Столичната община в размер на 15 млн. лв. за изграждане, разширение, основен ремонт и реконструкция на детски градини и детски ясли на територията на общината.
Припомняме, че в началото на годината столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска от МС да финансира строителството на 9 нови детски градини в районите Триадица, Витоша, Възраждане, Овча купел, Люлин, Изгрев, Красно село, Кремиковци и Подуяне.
Необходимите средства се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г., а допълнителните средства по бюджета на Министерския съвет са за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г.
В профила си във Фейсбук Фандъкова уточни, че с отпуснатите 15 млн. лв. веднага може да започне строителството на градини, за които кметовете на райони са провели процедурите за избор на изпълнител.


"Когато станах кмет, 40 детски градини бяха реституирани на най-хубавите места в София и от тези псевдодемократи, които сега говорят, бяха синьо-червената мъгла в София, ги разпродаде за смешни пари. Оттогава досега над 100 нови сме направили и продължаваме да правим", коментира Борисов липсата на места в забавачките.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/06/03/15-mln-za-uchilishta-i-zabavachki-v-sofiia-borisov-100-novi-sme-napravili.451997


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион