Свързани новини

30.05.2020 18:22

Списъкът с имената на Бобокови е за създаването на Фонд за спасение на България

Видян 6400 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Списъкът с имената на братя Бобокови е за създаването на Фонд за спасение на България. Това обявиха пред Ефир2 двама бизнесмени, които присъстват в него, но пожелаха да останат в анонимност. Фондът е трябвало да бъде създаден през 2005 г. с цел да събере около 2 млрд. лв. В списъка на братя Бобокови е отбелязано кой бизнесмен с какви средства ще се включи. По този начин са искали да противодействат на чуждите инвеститори в България, навлизащи мощно в страната и заплашващи българския бизнес.

"Целта беше всеки да отдели средства, които да бъдат инвестирани отново в икономиката и участие в големи приватизационни сделки. Така средствата, предприятията и бизнеса щяха да останат изцяло български", коментираха бизнесмените. Според тях причината да се обединят и да създадат подобен фонд е била чисто патриотична, за да се противодейства на чуждите компании, които са били лансирани от царските министри по това време Милен Велчев, Николай Василев, Пламен Петров и др. Един от най-големите двигатели на проекта е бил покойният Младен Мутафчийски, оръжеен търговец и собственик на комплекса "Хелена ризорт" в Слънчев бряг.

Фондът обаче така и не се създава, защото не била изчистена структурата и как да става самото управление на средствата. Плановете са били грандиозни с основната цел да се въздейства върху развитието на българската икономика най-вече чрез упражняване на пряко влияние върху правителството. Фондът трябваше да доминира чувствително над останалите бизнесорганизации и така да определя стратегическите решения за развитието на различните отрасли и на националната икономика като цяло, допълниха бизнесмените от списъка на братя Бобокови.


Снимка: Капитал


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 30.05.2020 21:54

    Вместо Фонд се създаде Фронт на малоумници вярващи на Балевски и компания ..................пък и Спасителя още се пъне !

  • 001 Anonimen 30.05.2020 19:00

    Да, бе, да!!!! Ха-ха-ха! И аз пък ви повярвах.... "Фонд за спасение на България" - да бяхте измислили нещо по-умно. Окрадохте България. Превърнахте народа ѝ в роби, пък и наглеци - "Фонд за спасение на България". Не забравяйте, че и вие сте смъртни няма кък да занесете имането си на онзи свят. А да поумнеете - едва ли. Винаги ще си бъдете цълвули и комплексари. Въпреки милионите и милиардите......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на