Свързани новини

30.05.2020 08:06

Българите са сред най-обеднелите в ЕС след пандемията Ковид-19

Видян 2808 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите на Унгария, България, Италия, Гърция и Испания са отчели най-много финансови проблеми по време на пандемията от коронавирус, показва ново проучване сред гражданите на Европейския съюз.


Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците са изпитали най-малко проблеми по време на пандемията, показва проучването на Европейския парламент.


Около 58% от анкетираните в Европейския съюз са заявили, че са срещнали финансови затруднения по време на епидемията.


Анкета на Европейския парламент, проведена от началото на пандемията до края на април 2020 г., показва, че гражданите на ЕС, които съобщават за финансови проблеми, се оплакват най-вече от загуба на доход (30%), безработица (23%), невъзможност да плащат наем или кредити (14%), а 9% заявяват, че имат проблеми с купуването на храна за „нормално съществуване“.


Един на всеки десет европейци, изправени пред финансови проблеми по време на пандемията, заявява, че е потърсил финансова помощ от семейство или приятели, а 3% са заявили, че са изправени пред фалит.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 31.05.2020 01:41

    Преди години само една голяма мечка бозаеше . Сега са цяла сурия ... много са ... бедността ще бъде трагедия след още няколко години . Време е доенето да бъде прекратено . Кравата Българана е изморена и много окльощавяла и е време да си отдъхне малко , да понапълнее и да заживее нормалният си начин на живот .

  • 003 Демократи от изчезнала България 30.05.2020 11:37

    Испания, която е на 16 –то място сред нaй-зaдлъжнeлитe дъpжaви в cвeтa cпopeд ĸлacaциятa нa Cвeтoвния иĸoнoмичecĸи фopyм с - 99,3% от БВП, одобри днес въвеждането на минимален доход на стойност поне 462 евро(900 лева) месечно за най-бедните граждани. А Булгаристан, който е на 55 място по задлъжнялост с 35.5% от БВП одобри въвеждането на помощ от 9 ДЕВЕТ лева за най-бедните туземци от територията Боколандия !!!

  • 002 Anonimen 30.05.2020 08:47

    най-обеднели сме,но и ЕС ни отпуска най-МАЛКО пари,които разбира се,ще потънат в джоба на богаташите-крадци и управляващите......затова е борбата-КОРУПЦИЯ невиждана днес...

  • 001 Anonimen 29.05.2020 14:33

    И единствено мерките на българските управляващи облагодетелстват едрия бизнес за сметка на обикновените трудещи. Точно за харченето на европейските средства трябва външен надзор за България, защото доказано те се крадат

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате