Свързани новини

27.05.2020 13:25

Чужденец получил БГ гражданство с фалшив документ

Видян 931 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чужд гражданин е получил българско гражданство с фалшив документ преди 10 години. Това обявиха от прокуратурата, без да уточняват името на чужденеца.

За случая главният прокурор Иван Гешев е сезирал правосъдния министър Данаил Кирилов, който може да предложи на вицепрезидента Илияна Йотова да бъде издаден указ за отмяна на натурализацията, предаде БНР.

Проверка на Държавната агенция „Национална сигурност“ е установила, че в края на октомври 2010 г. човек с инициали С. Ш. е бил натурализиран по силата на текст от Закона за българското гражданство, позволяващ чужденец да придобие българско гражданство, ако страната има интерес от натурализацията му или той има заслуги към страната в обществената и икономическата сфера, в областта на науката, технологията, културата или спорта.

За да докаже заслугите си, той е представил предложение от министъра по транспорта, информационните технология и съобщенията. Под него стояло името на Ивайло Московски, който тогава е заместник-министър.

На запитване на ДАНС от Министерство на транспорта обяснили, че такъв документ не съществува в архива и в деловодната система на министерството и не е бил подписван нито от тогавашния министър Александър Цветков, нито от замествалия го Ивайло Московски.

Заради наличието на данни за извършено документно престъпление материалите по случая са изпратени на Софийската районна прокуратура.

Това е поредното искане на главния прокурор за отнемане на българско гражданство на чужденец, декларирал невярно обстоятелство, за да получи български гражданин.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови