Свързани новини

06.05.2020 10:05

Президентът: По пътя на модернизация на армията няма място за угодни сделки

Видян 1329 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С единството на меч, дух и слово България устояваше на бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история. Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в приветствието си по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май, което отправи от Гербовата зала на "Дондуков" 2.


И в най-тежки времена българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството, допълни президентът.


“Извоювала бляскави победи, Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност", каза още той и допълни:


“Живеем във все по-неспокоен свят, в който сигурността и суверенитетът ще чертаят бъдещето на нацията. След десетилетия на експерименти, на съкращения и недоимък Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация, по този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване, добави президентът и заяви, че съвременно въоръжение ни е крайно необходимо, но то трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете Въоръжени сили.


“Съвременното въоръжение е крайно необходимо, но трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и  процедури, при единен подход към видовете въоръжени сили. Затова решенията за националната сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците. Модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината му стой винаги човекът“, подчерта още Радев.


Радев подчерта, че модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината му стои винаги човекът - неговата професионална подготовка, кадрово развитие и социален статус. Съвременните отбранителни способности са немислими без войниците, сержантите и офицерите, носещи завета за обединена, силна и благоденстваща България, каза президентът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.05.2020 12:07

    Парад на Славната Българска Народна Армия, 1981 г Един спомен от славата и мощта на истинската Българска Народна Армия,по времето което сега плюят и искат да накарат децата никога да не помнят.Гледайте след 35:00 мин,каква техника,какъв ред и дисциплина,каква сила и мощ.Слава на истинската някога социалистическа Народна Република България! Уникално ВИДЕО: Парад на Славната Българска Народна Армия, 1981 г. https://www.youtube.com/watch?v=jz_LMEfGX1s

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак