Свързани новини

01.05.2020 08:05

САЩ даряват на България най-бързото и надеждно оборудване за тестване на COVID-19

Видян 2388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Нашето дарение на модерна диагностична техника за COVID-19 за България ще помогне за предотвратяването на разпространението на COVID-19 посредством точно и бързо тестване. Това дарение демонстрира нашия ангажимент към дългосрочното българо-американско партньорство“, заяви посланик Херо Мустафа.


Посолството на САЩ в София съобщи, че правителството на САЩ е дарило средства за закупуването на диагностична техника за COVID-19 посредством Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). България, която е член на МААЕ от 1957 година, е заявила тестово оборудване през проект на МААЕ. В отговор Съединените щати осигуряват средствата за закупуването на тази изключително бърза и надеждна диагностична техника за COVID-19.


Тестването на национално ниво е изключително важно при епидемията от COVID-19. Съединените щати закупуват диагностично оборудване за България, което използва най-прецизна технология за откриване на съществуващите в момента вируси. Оборудването използва ядрена технология за бързото откриване на коронавируса, който причинява COVID-19. Технологията е позната като обратна транскрипция с последваща полимеразна верижна реакция в реално време (real time RT-PCR).


Полмеразната верижна реакция в реално време открива наличието на специфичен генетичен материал от всеки патоген, включително и вирус, който прави възможно идентифицирането на SARS-CoV2 в рамките на часове. RT-PCR е един от най-бързите и надеждни методи на тестване за коронавирус. Съединените щати са горди с подкрепата си за този важен начин на мирно използване на ядрената технология в борбата с глобалното предизвикателство за диагностициране и неразпространение на COVID-19.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и