Свързани новини

11.04.2020 08:00

Ген. Мутафчийски, извинете се за дезинформацията: бг анестезиолозите

Видян 8448 пъти | Коментари 9
Гласували 5 рейтинг: 4.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


 Открито писмо на българските анестезиолози до ген. Венцислав Мутафчийски и Национален оперативен щаб НОЩ

Г-н Генерал,

При цялото ни уважение към Вас и личното Ви мъжество, както и към дейността на НОЩ в тези трудни времена, ние, спонтанна група български анестезиолози обединени професионално във Фейсбук, Ви молим да признаете своята грешка и да се извинете не толкова на нас, колкото на широката българска общественост за получилата се дезинформация. Колкото и широки да са пълномощията на НОЩ, /макар че не знаем някой някъде да ги е формулирал писмено?!/ те обхващат контрола и управлението на противо епидемичните мерки в страната. В никакъв случай това не означава да се обсъждат в медиите и на брифинги такива сложни и специфични проблеми като дихателна реанимация, интубация, включване на командно дишане и прочие експертни процедури! Още повече по начин, който в индивидуалното съзнание на милиони остават непонятни откъслеци със силно негативно съдържание като „интубация, увреда, смърт“! Смеем да попитаме кой Реаниматор Ви даде такава експертна идея?! Има ли в НОЩ поне един анестезиолог-реаниматор?!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 арх. Г. Петров 12.04.2020 21:50

    Уважаеми Господа Анестезиолози , Поклон пред неуморната Ви работа , без която нито една операция не може да бъде успешна ! Видно е ,че не съм медицинско лице ! Но точно това ми позволява да ВИ ПОМОЛЯ да не изливате Вашата несъмнена компетентност в мелницата на хейтърите ,които заливат Националния щаб под ръководството на ген.д-р В.Мутафчийски с "добронамерени"упреци, съмнения и подозрения ! Искате извинение !? Картините от чужбина , а и скучните цифри ясно показват,че засега цялата ни държава все още е отдалечена от професионалния ужас на Вашите колеги - анестезиолози от "бодряшките" в началото на пандемията държави като Италия, Испания,Франция,САЩ и лекомислената Великобритания ! И че все още никой от Вас не е принуден да решава кой да живее и кой не !? Добър или лош,този Национален щаб с това ръководство, успява да измъкне засега всички нас ,а и Вас ,от Зловещия Апокалипсис, появил се от нищото ...! Това не го ли осъзнавате ? Какво значение има дали в някакъв момент е имало някакъв отговор на зададен конкретен въпрос от представител на пресата. Обърнете се към журналистите да не задават такива въпроси !? В този смисъл за мен , а и за непредубедения читател Отвореното Ви писмо показва нищо друго , освен Ваша професиална комплексираност ! Нищо лично ! Бог да пази България !

  • 008 отговорност на думи 12.04.2020 03:23

    Интересно, как поемате отговорност? Хората си умират, досега не съм видял някой лекар да поеме отговорност за това.

  • 007 Anonimen 11.04.2020 23:56

    Ужасно е всеки ден да се говори за жертви. Една жертва, две жертви. При положение, че всеки ден си отиват хора от нашия свят, от нашата Родина, и никой не ги брои жертви.

  • 006 Ами, да! 11.04.2020 20:15

    Великият бик така е разпоредил! Той така разбира здравеопазването!

  • 005 Александър Ресиловски 11.04.2020 16:48

    За Бога братя, не излизайте! Не им пречете да горят медицински отпадъци от Италия в ТЕЦ-а! Не им пречете да крадат милиарди, които вие ще връщате! Не им разваляйте тоталната власт, която удължиха с още един месец! Не си търсете гражданските права, които ви отнеха! Не ходете в парка – там ще застрояват и ще им пречите! Не говорете – за свободно слово прокуратурата им ще ви глоби 20 000 лева! Гледайте телевизия, особено предаванията на насаждащите страх и паника мисирки! Паникьосвайте се, но помнете – ако нещо стане с вас един гологлав генерал ще ви добави към сутрешната си статистика! Не ходете на църква! Бог е един и той е Премиер-министър! Не задавайте въпроси! Не мислете! Всичко, което трябва да знаете е казано в брифинга на НОЩ! Изтеглете си мобилното им приложение! Дайте им личните си данни, достъп до локацията ви, телефона ви, както и до неговите тефтерче, камера и микрофон! Те ви следят и слухтят за ваше добро! Обичайте грабителите – те са най-големите дарители! Вярвайте на мародерите и българоубийците провеждащи грабеж и геноцид над вас, някак си те го правят за ваше добро! Подчинявайте се на разпоредбите им! Да, те са неадекватни, корумпирани, безхаберни, зловредни и всичко, което правят е във ваш ущърб, но заповедите им са закон по време на извънредното им положение! Носете маски! Те носят маски на спасители, а вие носете маски на спасени! Обичайте Диктатора и помнете, той също се обича!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец