Свързани новини

09.04.2020 09:27

Истината за коронатестовете

Видян 1563 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Този пост ще е малко по-дълъг, имайте търпение. За поредния брифинг на Борисов е. Не е свързан с обявената независимост на Бавария, дано Ангела му прости като се чуе пак с канцлерите днес-утре (Бавария - Freistaat Bayern - е "Свободна държава", независима е нещо доста различно). Да не издребняваме, стават грешки. Пиша заради недопустимата лъжа, че броят на извършените тестове за коронавирус у нас е на равнището на другите държави.


Най-коректен критерий е брой тестове на 1 милион население. У нас - закръглям леко нагоре - до момента са 2500. Повече тестове от България са направили: - от 2500 до 5000 са в Беларус, Казахстан, Палестина, Бермуда, Чили, Хърватия, Черна Гора, Словакия, Иран, Франция, Великобритания, Турция, Гърция, С. Македония; - от 5000 до 10000 са в САЩ, Испания, Белгия, Холандия, Канада, Южна Корея, Швеция, Русия, Ирландия, Азербайджан, Финландия, Чехия, Нова Зеландия, Аруба; - от 10000 до 20000 са в Италия, Германия, Швейцария, Австрия, Португалия, Израел, Австралия, Дания, Литва, Кипър, Сингапур, Латвия, Хонг Конг, Гренландия, Словения, Катар, Сан Марино, Естония; - над 20000 са в Норвегия, Бруней, Андора, ОАЕ, Бахрейн, Малта, Люксембург, Исландия. Някои по-малки държави и територии пропускам.


И сега - вместо да лъжеш народа, признай си следното: 1. Нямаме тестове, защото не ги осигурихме навреме, сега доставките са затруднени. От което обаче следва изводът, че не ни е толкова блестящ отговорът на заразата - да затваряме сме сред първите, но да предвиждаме и да се подготвяме сме от последните. Другите как успяват да си ги набавят, апропо? 2. Регистрираните случаи са малко, защото правим малко тестове. С което обаче ще рухне митът за изключителния успех в контролирането на заразата и вече няма да сме повод за завист от почти целия свят. Да, справяме се, но няма нищо изключително в това. 3. Правим малко тестове, не защото е някаква мъдра стратегия, а защото нямаме тестове. 4. И да имаме тестове, не можем да вдигнем много броя на тестваните дневно, защото лабораториите ни нямат капацитет. (Връщаме се на т.1 за предвиждането и подготовката.) Мисля, че премиерът трябва да е честен към хората, те ще разберат. Знам колко е трудно и каква отговорност е да си на висотата на изпитанието. И не очаквам да са безгрешни. Но стига самохвалства, стига надути балони и изхвърляния, нека просто си вършат работата!", написа зам.-председателят на парламента Кристиян Вигенин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв