Свързани новини

07.04.2020 09:44

ЕК: България не бива да спира сезонните работници

Видян 2604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България не бива да спира сезонните работници, които заминават по заявка на чуждестранни работодатели, каза на "Сега" говорител на Европейската комисия. Той бе помолен да разясни насоките, които ЕК публикува на 30 март "За упражняването на свободното движение на работници по време на епидемичния взрив от COVID-19", предаде Сега.



"Насоките относно упражняването на свободното движение на работници по време на пандемията на коронавирус ясно посочват, че държавите членки трябва да позволят на работниците от други държави членки да продължат да преминават границите си на работа, ако работата в съответния сектор все още е разрешена в приемащата държава членка", изтъква говорителят. "Като цяло държавите членки следва да възложат на работодателите необходимостта от осигуряване на адекватна защита на здравето и безопасността."


Запитан дали не е прекалено рисковано да се позволява в тази обстановка


движение на групи хора през границите, говорителят казва: "Здравето и благополучието на хората са нашата основна грижа. В единния пазар пресичането на граници за достигане до работното място е често срещано. Много от тези работници изпълняват възлови функции за борба с пандемията на коронавирус или предоставят основни услуги. Ето защо ние насърчаваме държавите членки да гарантират, че тези работници могат да стигнат до местоназначението си без препятствия."


продължи >>

Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв