Свързани новини

31.03.2020 11:12

България иска 30 хиляди PCR теста месечно от Корея

Видян 1743 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Република Корея Мун Дже-ин. Двамата лидери обсъдиха актуалната информация за разпространението на COVID-19 и ефективни мерки за ограничаване на заболяването. В началото на разговора беше отбелязано, че двете държави полагат усилия за поставянето на епидемията от коронавирус под контрол.


Корейският президент запозна премиера Борисов, че за подпомагане на ранното откриване на вируса и ограничаването на разпространяването му, корейската държава е увеличила тестването на гражданите си с тестове  PCR реакция,  включващи набор за изолиране и доказване на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса, причиняващ COVID-19. В тази връзка премиерът Борисов заяви интерес от страна на българското правителство за купуване от Република Корея на 30 хиляди PCR теста месечно. Президентът Мун Дже-ин обеща да провери и в най-кратки срокове да отговори какви количества от тестовете и кога те могат да бъдат изпратени в България. „Република Корея е готова да сподели опита си, солидарно с приятелска България, както с приложението на лекарства, така и на медицински консумативи и тестове", каза още президентът Мун Дже-ин пред премиера Бойко Борисов.


По време на телефонния разговор между двамата бе подчертано, че България и Република Корея прилагат едни и същи мерки за физическа изолация и дистанциране, както и едни и същи процеси на профилактика и лечение. Премиерът Бойко Борисов и президентът Мун Дже-ин споделиха становището, че България и Република Корея са предприели едни от най-адекватните мерки за опазване на здравето на своите граждани и за излекуване на застигнатите от новия вирус пациенти. „Бихме желали отличното сътрудничество между нашите две страни да продължи, тъй като само така успешно ще преодолеем безпрецедентното предизвикателство – пандемия от COVID-19", категоричен бе премиерът Борисов пред държавния глава на Република Корея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Еленко Ангелов 31.03.2020 11:53

    Еленко Ангелов Някой да тагне Генерала! #elenkoangelov /ВИДЕО!/ Вижте как Глашатаят на Смъртта, дал предложението всички да ходят с маски, и който не ходи да глобяват с по 5 бона, си чисти очилата с … маската! https://www.facebook.com/elenko.angelov/videos/3732126790162589/?t=26

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци