Свързани новини

14.04.2009 09:07

Обама се противопостави твърдо на пиратството

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Барак Обама изрази своята решимост да се противопостави на пиратството край бреговете на Африка и призова за международно сътрудничество, за да могат пиратите да си платят за престъпленията.


"Искам да кажа много ясно, че ние сме решени да спрем засилването на пиратството в този регион", каза Обама ден след спасяването на капитана на контейнеровоза "Мерск Алабама" Ричард Филипс от ръцете на пиратите, които го държаха като заложник в продължение на пет дни в спасителна лодка в Индийския океан. "Ние ще продължим да си сътрудничим с нашите партньори, за да попречим на нови нападения. Трябва да продължим да имаме готовност да им се противопоставим, когато се случат и да следим извършителите на тези пиратски действия да си плащат за пристъпленията", заяви още той, цитиран от БГНЕС.


Междувременно стана ясно от информация на агенцията, че сомалийските пирати, които държаха в продължение на пет дни капитана на американския контейнеровоз "Мерск Алабама" Ричард Филипс, са били на възраст между 17 и 19 години, съобщи американският министър на отбраната Робърт Гейтс.


Пиратите, трима от които бяха застреляни в неделя при операция за спасяването на капитана, а четвъртият - задържан от американските военни, са били "необучени и снабдени с тежко оръжие", обясни Гейтс на конфереция в "Уор Колидж", в Куонтико, Вирджиния. "Няма изцяло военно решение" за пиратството и "докато съществува толкова огромен брой бедни хора и рисковете /за пиратите/ остават слаби, по мое мнение е невъзможно да се овладее пиратството, освен ако не се направи нещо на сушата, което да промени ситуацията за тези деца", коментира той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей