Свързани новини

11.03.2020 14:04

Изолатор и спецрежим за журналистите в НС

Видян 1027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Заради коронавируса за парламентарните журналисти. Така преместени в изолатори. Забранено им бе свободното движение по кулоарите на НС.
В зала Запад бяха представителите на пишещите медии. На първия етаж в отделението в пленарна зала останаха телевизионните екипи. Достъп до кафето има за представители на медиите само от 9.00 до 9.30 часа. След 13.30 те могат да се хранят. През другото време консумират сандвичи в стаичката.
Дори палтата на журналистите не се приемаха в гардероба на първия етаж. В същото време мерките не важат за шофьорите на народните представители. Те не важат и за служителите на НС, за чистачките и сътрудниците, тъй като те вероятно не са толкова опасни вирусоносители, колкото медиите.
Пресцентърът на НС все пак прояви хуманност към някои журналисти, които са хронично болни и са на специален хранителен режим. На тях им доставят храна извън регламентирано време.
"Коронавирусът се разпространява от ефира, може би това е причината да изолират журналистите в НС", коментира с ирония Александър Сиди от ВМРО.
 „Оперативният щаб за борба препоръчал да се изолират медиите”, аргументира се шефът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която се качи при изолираните журналисти. „Да не се политизира ситуацията”, отговори тя на въпроса дали не става въпрос в случая за погазване на свободата на словото. По думите и преди всичко „трябва да се осигури гаранция за защита на депутатите”.


 


Снимка: News.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог