Свързани новини

06.03.2020 13:48

Протестът на сестрите е проблем на здравеопазването, не на НСО: Радев

Видян 1659 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Като дълбок структурен проблем на българското здравеопазване, а не като проблем на сигурността на Народното събрание, за която отговаря Националната служба за охрана (НСО), определи президентът Румен Радев днешната ескалация на напрежението, при която медицинският специалист Бойка Анастасова престоя повече от час на перваза на сградата на парламента.

Президентът е на посещение в Албания, откъдето коментира критиките на политици от управляващото мнозинство към подчинената му НСО.

"НСО трябва да действа своеобразно своите инструкции за охрана на такива чувствителни обекти. Но това не е проблем на сигурността. Това е дълбок структурен проблем на българското здравеопазване и аз призовавам към един откровен конструктивен диалог. Този проблем не може да се реши от НСО. Този проблем следва да се реши от Министерството на здравеопазването и ресорната комисия в българския парламент", каза държавният глава, предаде Дневник.

От началото на месеца медицинските работници протестират в палатков лагер пред Министерския съвет и бившия Партиен дом, където се помещават кабинетите на депутатите и залите за заседания на парламентарните комисии. Те обвиняват властта, че не е изпълнила обещанията си от миналата година за подобряване на условията им на труд и достойно заплащане. Вчера петима протестиращи са били допуснати в сградата, за да присъстват на заседание на здравната комисия, но са отказали да излязат в знак на гражданско неподчинение и пренощуваха там. На сутринта се стигна до конфликт с НСО и обвинения, че представители на службата са се държали грубо.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.