Свързани новини

10.04.2009 14:36

Фермери към Станишев: Искаме кризисен щаб и за животновъдството

Видян 1796 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бунтуващите се животновъди от Южна България отправиха призив към премиера Станишев да сформира кризисен щаб за спасяване на отрасъла по подобие на този за софийския боклук, предаде БГНЕС от ГКПП "Капитан Петко войвода".


Обявената за 11 часа днес блокада на границата закъсня заради забавянето на фермери, които се очакваше да пристигнат от 6 региона на Южна България. Въпреки изчакването на подкрепленията обаче, протестиращите се оказаха драматично малобройни пред въоръжените с щитове и палки гранични полицаи, но и малкото пристигнали на границата стопани все пак, опитаха да затворят пътя към първия пункт. Спиране на трафика така и не се получи. Полицейския кордон притисна протестиращите встрани и автомобилите преминаваха без особен проблем. Лидерът на протестите Бойко Синапов аргументира слабото включване на стопаните в поредната акция "с предателството на продажния Цаконски". "Той ни продаде, а и него министър Цветанов и ДПС го купиха за жълти стотинки. На 14 април председателстваната от него асоциация на млекопроизводителите ще проведе общо събрание в Стара Загора и той ще бъде изритан от лидерството", отсече Синапов. Близо половин час траеха преговорите между Синапов и зам. началника на ГКПП "Кап. Петко войвода"
Валентин Велчев. Фермерският водач подкрепян от малцината си колеги, държеше да убеди силите на реда, в правотата на неразрешения протест. Той неколкократно подчерта, че когато полицаите протестираха животновъдите са ги подкрепяли. На въоръжените пазители на граничния ред се наложи да изслушат търпеливо всички проблеми и претенции на фермерите. Освен незабавното сформиране на национален кризисен щаб за спасяване на животновъдството, те отново настояха за бързото отстраняване на министър Валери Цветанов от поста. И тук, на метри от Гърция, овчарите призоваха най - после държавата да спре да ги лъже, и да започне веднага разплащането на субсидиите за литър мляко и за пасищата, както и да получат държавна подкрепа за всяка глава добитък. По-късно фермерите се качиха в автомобилите си и се заканиха да блокират международния път на няколко километра от граничния пункт, с надеждата там да не бъдат притиснати от полицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв