Свързани новини

28.02.2020 14:07

Холсим: Спираме с кариерите над Белащица

Видян 1136 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       С настоящето съобщение "Холсим кариерни материали Пловдив" АД потвърждава, че преустановява всички минно-експлоатационни работи на територията на находището, в това число преработката и експедицията на готов материал:


Уважаеми дами и господа,


С настоящето "Холсим кариерни материали Пловдив“ АД потвърждава, че на 27.02.2020 г., в 14.40 ч., е получило писмо от Министъра на енергетиката Теменужка Петкова за спиране на действието на сключения от дружеството концесионен договор за добив на подземни богатства – строителни материали от находище "Белащица“, община Родопи, област Пловдив.


Въпреки че счита взетото решение за абсолютно незаконосъобразно предвид изложените в него мотиви, дружеството е предприело всички необходими, обмислени и съгласувани действия за незабавното му изпълнение. Преустановени са всички минно-експлоатационни работи на територията на находището, в това число преработката и експедицията на готов материал. Взети са необходимите мерки за безопасно спиране на инсталациите, уведомени са всички контролни институции, имащи отношение към дейността ни, както и нашите партньори и клиенти.


С настоящето искаме да предупредим обществеността, че преди получаване на гореспоменатото писмо, в хода на нормалната експлоатационна дейност на находището е заредено взривно поле за планирани взривни работи, което задължително трябва да бъде обезвредено. За обстоятелството са уведомени всички компетентни институции по надлежния ред – Министерство на енергетиката, Областен управител на Пловдив, ОД на МВР – Пловдив, I – во РПУ на МВР, Инспекция по труда, РИОСВ. Дружеството очаква писмено разпореждане от същите, за да извърши обезвреждането, което за целите на безопасността, трябва да стане възможно най-скоро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате