Свързани новини

25.02.2020 17:19

"Къща в Барселона" засяга не само премиера, но и България: Радев

Видян 2967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Случаят с т.нар "Къща в Барселона" засяга не само премиера Бойко Борисов, но и България. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти скандала с разследването на пране на пари с българско участие в Испания, в който беше намесено името на министър-председателя, предаде бТВ.


Борисов по-рано заяви, че публикациите по темата са част от координирана атака срещу властта, която е трябвало да съвпадне с шествието на 19 февруари, когато президентът изнесе остра опозиционна реч на паметника на Васил Левски.


„Нормално е в такива случаи да има повече емоции, но те не са най-добрият съветник (…) Този тежък случай засяга не само лично него, засяга България във вътрешен и международен план“, заяви Румен Радев, като подчерта, че няма отношение към случая.


В преговорите с Русия по енергийната тема трябва да има и изразена политическа воля, защото на експертно равнище не се постига желаният резултат – така президентът Румен Радев коментира упреците защо е говорил по телефона с руския си колега Владимир Путин по въпросите на енергетиката.


„Цената на газа – това е най-важната тема в момента“, подчерта държавният глава, като припомни, че е обсъждал темата с Путин и през лятото в Петербург.


„Тук трябва изразена политическа воля. Виждате, че експертните преговори, които се водят, не могат да стигнат до желания от България резултат. От 8 държави, които са обект на газовото дело между „Газпром“ и Европейската комисия, само България не е получила намаление на цената“, посочи президентът, като отбеляза, че, в сравнение с други, плащаме близо два пъти по-скъпо за синьото гориво.

Радев коментира, че ресорният министър Теменужка Петкова (която нападна президента заради разговора с Путин с мотива, че не е имал мандат да обсъжда енергийни теми) и екипът ѝ „трябва да се замислят дали достатъчно добре си вършат работата“.

Президентът очаква по-ефективна политика от правителството и по линия на влизането в еврозоната. Той подчерта, че приемането на единната валута остава основна цел, но трябва да бъде възстановено доверието на гражданите.

 

 

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец