Свързани новини

09.04.2009 17:38

Борисов бесен – на боклука или на сърбите?

Видян 4019 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера кметът се върна бесен от Москва. Само не се разбра – поради боклука или заради Сретен Йосич.
Пак вчера премиерът Сергей Станишев съобщи, че правителството ще обяви кризисно положение в София заради боклука. Предвижда се създаване на Национален кризисен щаб. Той ще бъде оглавен от Тодор Модев, областен управител на област София. В рамките на законовите си правомощия правителството винаги е помагало за решаване на проблема с боклука на София, посочи  министър-председателят.
Той коментира, че Столичната община и днес събира значителна такса смет. От софиянци се събират около 140 млн. лв. От тази сума за почистване се изразходват 80 млн. лв. Има голяма разлика между това, което столичани плащат и това, което им се предоставя като услуга, каза Станишев.
Според кмета Бойко Борисов обаче се оказа, че „София никога не е била по-чиста“. „Напротив - тя е най-мръсната столица в Европейския съюз“, контрира го премиерът Сергей Станишев. 
Междувременно санитарен инспектор №1 д-р Тенчо Тенев в прав текст предупреди вчера, че могат да плъзнат зарази. Той посочи пред БНТ районите “Мусагеница“, „Студентски“ и “Дружба“, в които прелива от боклук. Това създава условия за епидемия и неспазването на личната хигиена особено при децата, които играят навън, след това да пренасят заразата в къщи.
Синоптичната прогноза за трайно затопляне на времето също е знак, че са налице условия за епидемии. Включително и за разпространение на Хепатит А, както преди години в Столипиново в Пловдив. 
Експертното мнение обаче се оказва недостатъчен аргумент за кметската администрация. Еко-замката на Бойко Мария Бояджийска продължи да твърди вчера, че не съществува такава опасност. 
Вместо това от „Московска“ 33 видяха заплаха в намерението на правителството да се намеси в разрешаването на кризата. Като аргумент от там изтъкнаха писмо от 2006 г. на Министерски съвет  към общината, в което е аргументиран отказа на искането й за създаване на Национален кризисен щаб за решаване на проблема с битовите отпадъци на града.
Редно е да припомним, че пак преди две години, когато „Екуест“ взе трите дружества за почистване на София - "Волф-96 ООД, ДИТЦ АД и "Чистота" АД, столичният градоначалник заяви, че е изгонил Румен Гайнатски от този бизнес.
Две години след това кметът отново гони Вълка. Тук логично идва въпросът - не е ли знаел Бойко Борисов, че Гайтански е консултант на новия тогава концесионер „Новера“. И защо след като преди две лета обяви победоносно, че го е изгонил, днес иска да го направи отново? 
Но, докато кметът обяснява как премиерът не иска да му помогне пак да изгони Гайтански, боклукът застрашително расте. Явно новите чистачи не могат на се справят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да