Свързани новини

09.04.2009 16:59

Борисов: Срещу пари ще преглътна превантивната криза

Видян 1755 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дадат ли пари, ще преглътна превантивната криза. Това заяви столичният кмет Бойко Борисов, по време на извънредната пресконференция в Столична община във връзка с днешното решение на Министерски съвет за обявяване на превантивна криза и създаване на кризисен щаб, оглавен от областния управител Тодор Модев, предаде БГНЕС.


Според Борисов, подобно решение щеше да бъде от полза на общината, ако е било взето по-рано. "Можехме да вземем решението без кризисен щаб, без истерии и без уронване престижа на държавата", категоричен е Борисов. На въпрос има ли понятие като превантивна криза той отговори, че ако получи парите ще преглътне думата превантивна.
Борисов обясни, че до момента има подписани договори с осем фирми за почистването на столицата. Той подчерта, че тълкува днешното решение на Министерски съвет като искрено желание за помощ в интерес на гражданите, но по думите му с времето ще се увери дали това наистина е така. Кметът каза още, че днес е обмислял да обжалва пред съда решението на Министерски съвет, но след като се е запознал с него, за момента не предвижда такъв вариант. Общинските съветници от СДС и ДСБ заявиха тяхната позиция във връзка с действията на правителството за обявяването на Кризисен щаб. Според сините, това е безпрецедентно стартирана от правителството политическа кампания. Те твърдят, че предложеното вчера решение на Министерски съвет за одържавяване на фирмите по чистота в столицата, са диктаторски мерки. Областният управител Тодор Модев бе категоричен, че „Новера“ няма да заеме мястото на досегашните фирми, които чистят София. Договорите с фирмите няма да бъдат прекратени и само ще се работи в посока до развиването на организацията по почистването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак