Свързани новини

20.02.2020 14:23

Не се потърси отговорност за теча на данни: БСП

Видян 1090 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Защо на никой от отговорните кадри в НАП не е потърсена отговорност?”, попита депутатът от БСП Румен Гечев по време на обсъжданията на доклада на временна анкетна комисия за теча на информация в агенцията. „Това не е ли наглост?“, добави той. Членовете на комисията от Левицата са категорични, че в доклада не се извежда по ясен и категоричен начин отговорността на ръководствата на МФ и на самата НАП.


 


"Тук става въпрос за пълна трагедия, организационен хаос и управленска немощ", посочи Гечев. Депутатът от Левицата подчерта, че в заключението на доклада липсва препоръката „хакера на НАП да се награди с орден Стара планина”. По думите му, в извода на Комисията е написано всичко - от това как е открит компютърът, какво ли не, но и не за конкретните мерки. Поради тази причина, депутатът изчете 20 точки с препоръки на за защитата на личните данни. Оттам става ясно, че от 2008 г. „експертите“ на НАП не са актуализирани системата, отбелязва депутатът. По отношение на работата на създадената временна комисия той заяви, че е имало полза, казани са на срещите добри неща, установени са много истини.


Припомняме, че през юли 2019 г. базите с лични данни на НАП бяха пробити от хакери и източени ЕГН-та, имена и адреси на повече от 6 млн. граждани, сред които чужденци.


Снимка: Канал 3



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей