Свързани новини

20.02.2020 09:52

ГЕРБ: Поругаването на паметта на Апостола премина под патронажа на Радев

Видян 2575 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ГЕРБ излязоха с остра декларация срещу президента Румен Радев и го обвиниха, че поругаването на паметта на Апостола на свободата е минало под патронажа на президента. Те го призоваха да се извини за "безпрецедентния гаф", предаде DarikNews.


Припомняме, че Бойко Борисов вчера обяви датата на гибелта на Апостола за празник и поздрави с: честито!

"Мястото, на което Апостола на свободата даде живота си за България, винаги е било място за обединение на българската нация. Вчера традицията паметта да бъде почетена със смирение и от всички, беше нарушена от българския президент. Организирана агитка от средите на БСП, заедно с полукриминали и маргинализирани наемници, извърши поругаване на паметта на Апостола на свободата. Тази безпрецедентна провокация премина под патронажа на президента на БСП Румен Радев“, каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.


„Настояваме президентът да се извини за безпрецедентния гаф, в който въвлече президентската институция и по този начин подрони авторитета й и я принизи до нивото на маргинална партийна агитка. Не искаме извинението на Румен Радев за себе си, а за всички онези, които пазят спомена за националните ни герои и продължават онова, което беше започнато от Левски“, каза още Биков.

Според него, вместо да изпълнява задълженията си на държавен глава на всички българи, Радев е приел да бъде тартор на партийна агитка.

„Вчера той премина граница, от която няма връщане назад. За ПГ на ГЕРБ Радев ще остане такъв до края на мандата си. Вместо обединител на нацията, той се превърна в разединител на българския народ, който паратизира върху най-светите и сакрални реликви на националната ни памет“, заяви още Биков.

По думите му на третата година от мандата на президента, той "не е в състояние да предложи нищо, освен пошлост".


 


 Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 алчни властници 21.02.2020 11:35

    Алчни властници, дошли да се "поклонят" на паметника на Васил Левски и да поздравят народа с "честит празник".И преди повече от 100 години пак нашите български алчни властници ОТКАЗАХА да отпуснат една НИЩОЖНА пенсийка на баба Куна, майката на Апостола, и тя в безкрайна сиромашия и мъка сложи сама край на живота си, като се хвърли в един бунар.Позор!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион