01/03

Свързани новини

10.02.2020 17:02

Кметът на Лозенец зяпа философски в облаците, докато проблемите на квартала остават нерешени на земята

Видян 2594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Кметът на Лозенец зяпа философски в облаците, докато проблемите на квартала остават нерешени на земята.
Вече е практика Константин Павлов да фантазира, за да скрие некадърността си да реши реалните проблеми на квартала!
Гласуването на бюджета в Столична община предизвика десетки дебати в общественото пространство, сред които граждани, управляващи, общински съвет и кметове се опитаха да открият отговорите на най-наболелите за столицата ни въпроси.
Бюджетът се превърна и в чудесно оправдание за безсилието на много районни кметове, които досега се оправдаваха пред гражданите с негласувания бюджет, а сега започват да се оправдават с малкото средства, предвидени в него.
Такава е и ситуацията в район „Лозенец“, където новия кмет обеща на гражданите нов облик на кварталите, подобряване качеството на животи  въобще – влизане в 21 век. Но, за съжаление, нищо от обещаното не се случва на практика.
Достатъчна е една разходка в кварталите на Лозенец, за да се види, че нищо не се е променило след избирането на Константин Павлов – Комитата за кмет.
Състоянието на тротоарите и голяма част от улиците в района е плачевно, нерегламентираното паркиране е изнервило всички до краен предел, а освен това е причина за почти непрекъснато замърсяване на улиците.

Жителите в района са принудени да се спасяват сами както намерят за добре, а за да си осигурят поне малко чист въздух инсталират системи за пречистване на въздуха в домовете си. Вижте как изглеждат филтрите на тези пречиствателни средства:

Снимка на силно замърсен въздушен филтър, публикувана от гражданин на кв. Лозенец в групата „Квартал “ВИТОША”, район “Лозенец",  Столична Община, гр. София“ виж ТУК!


„Простоживеем в "дивиязапад" и нищонесеслучва“ – възмущават се гражданите на кв. „Витоша“ в специално създадена за това група –„Еднакрушкане е завита, еднаулицане е измита, еднадупкане е запълнена, единтротоарне е започнат, всекисиспиракъдетосииска, камионицапат и рушатулиците“.

Да не говорим какво трябва да преживяват майките с колички или хора с увреждания, които са решили да живеят в този иначе престижен квартал. Липсата на използваеми тротоари и неработещото улично осветление превръща ежедневието на пешеходците в истински ад!
Във специално създадена фейсбук група гражданите на район „Лозенец“ ежедневно сигнализират за неволите си и изглежда, че търпението им е вече към своя край:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион