Свързани новини

08.02.2020 18:32

Най обичаме Русия от цял свят: Пю

Видян 1823 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В повечето от 33-те страни, изследвани от изследователския център “Пю“ през 2019 г., по-малко от половината гледат на Русия благосклонно. В 16 от 33 анкетирани страни повечето хора не са благоразположени към Русия. Особено критични са северноамериканците и западноевропейците. Само 18% от американците и три от десет канадци имат положително мнение за Русия. В Западна Европа само 31% гледат на Русия положително, между които 12% от шведите, 23% от анкетираните холандци и 26% от британците. В Централна и Източна Европа процентите са малко по-различни. Мнозинството в Словакия (60%) и България (73%) гледат благоприятно на Русия – най-положителните оценки, които страната получава в световен мащаб, сочи проучването, цитирано от БГНЕС.


В 16 от 33 анкетирани страни повечето хора не са благоразположени към Русия. Особено критични са северноамериканците и западноевропейците. Само 18% от американците и три от десет канадци имат положително мнение за Русия. В Западна Европа само 31% гледат на Русия положително, между които 12% от шведите, 23% от анкетираните холандци и 26% от британците.


В Централна и Източна Европа процентите са малко по-различни. Мнозинството в Словакия (60%) и България (73%) гледат благоприятно на Русия – най-положителните оценки, които страната получава в световен мащаб. Мнозинството в Литва, Полша, Чехия и Украйна показват обратното. Само 34% от хората в Чехия имат положителна настройка към Русия, в сравнение с 60% в Словакия. Германците също се различават във възгледите си за Русия в зависимост от това дали се намират в бившата Източна или в Западна Германия: 33% в бившия Запад имат благоприятен поглед върху Русия, в сравнение с 43% в бивша Източна Германия.


Оценките за Русия в други части на света също са различни. Отчетените 41% в шестте проучени азиатско-тихоокеански страни показват благоприятен поглед върху Русия, докато за 40% това не е така. Само около една четвърт в Япония (25%) и Австралия (26%) виждат Русия в добра светлина, контрастирайки с мнозинство от 56% при филипинците. В Индия 49% имат положително мнение.


Възгледите на американците за Русия са в най-ниската си точка за десетилетие. 18% от американците, които днес имат положително мнение за Русия, е далеч по-нисък резултат от 44%, изразили благоприятно отношение през 2007 г.


 


Междувременно мненията на руснаците за САЩ за кратко се подобряват след избиранет



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог